Jared Leto szerencsére hamar túltette magát a Suicide Squad-ban Joker karakterét ért kritikákon, és új filmjében most egy újabb – ezúttal valós életbeli – ikonikus személyt fog megformálni: Andy Warhol-t. A filmről a The Hollywood Reporter számolt először, egyszerűen “Warhol”-ként hivatkozva a projektre.
Az életrajzi film stkriptjét a Gengszterosztag megalkotója és A Wall Street farkasa forgatókönyvírója, Terence Winter készíti el Victor Bockris 1989-es Warhol: The Biography című könyve alapján.
A könyv filmes jogait maga Jared Leto és Michael De Luca szerezték meg, de szó sincs arról, hogy valami kis költségvetésű független filmet akarnának készíteni, egy komoly széles körben bemutatásra kerülő alkotásról beszélünk. De Luca- nak bőségesen van már tapasztalata a valós történetek feldolgozása téren, elég csak a közelmúltban bemutatott Phillips kapitány-t vagy a Pénzcsináló-t említeni.
Andy Warhol-t gondolom nem nagyon kell bemutatni senkinek, a magyarországi gyökerekkel is rendelkező amerikai képzőművész a máig népszerű a pop-art irányzat központi figurája. Reklámrajzoló karrierje után mint festő és avantgarde filmkészítő is világhírűvé vált.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ