A Marvel és DC képregényuniverzumok hardcore rajongóit nagyjából a Fradi és az Újpest szurkolóihoz tudnánk hasonlítani: alapvetően mindkét fél imádja a focit (képregényaptációkat), ám valamilyen felfoghatatlan okból képtelenek elfogadni, hogy a másik fél is ugyanazt a játékot játssza, és ezért akárhányszor pályára lép (moziba kerül) a képzeletük teremtette ellenség, minden létező platformon támadást indítanak ellene. Szerencsére előbbi platformok nagyrészt virtuálisak, így komolyabb sérülések nélkül zajlanak le ezek az összecsapások, ez azonban nem jelenti azt, hogy a dolog ne bosszantaná a hétköznapi filmrajongókat és/vagy esetleg a filmek alkotóit.

James Gunn, A Galaxis Őrzői filmek rendezője jelen pillanatban az egyik legnagyobb renoménak örvendő alak a Marvel köreiben, ám a napokban a Twitter-en már ő is kiakadt azon, hogy a kommentelők nagy része semmi mást nem teszt, csak a DC-t – és azon belül is főleg a Batman Superman ellen-t – ekézi.

“Minden egyes alkalommal, amikor megemlítek valamit a DC-ről, a mondanivalótól függetlenül a BvS-sel kapcsolatos hangos vitákkal lesz tele a feed.” – kezdte el Gunn. “Srácok, soha nem fogjátok meggyőzni egymást – az egész csak elpocsékolt energia. Ha már veszekedtek egymással, legalább Trump-ról, vagy valami hasonlóan fontos dologról vitatkozzatok.” – folytatta. “Ez egy 2 éves film, ami néhány embernek tetszett, néhánynak pedig nem. Miért olyan fontos nektek más véleménye erről?” – tette fel a kérdést rajongóinak, majd közzétette, hogy szerinte sokkal több közös van bennük, mint gondolnák:

“Marvel és DC szuperrajongókként sokkal több közös dolog van bennetek, mint amit a világ többi részével szemben elmondhattok.” – zárta le a vitát.

Úgy érezzük, James Gunn szavait tényleg megszívlelhetné néhány egymásra mutogató rajongó.3 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..