James Cameron az Avatar folytatásokról

5
371

James CameronJames Cameron író-rendezőt a napokban interjúvolta az RTL, és Cameron elhintett némi információt a közelgő Avatar-filmekkel kapcsolatban. A produkció még mindig az előkészítési fázisban van, de a rendező reméli, hogy a munkafolyamat jelentősen fel fog gyorsulni, hála a filmes technika fejlődésének.
Még mindig a korai szakasznál tartunk“, nyilatkozta. “Jelenleg a szoftver fejlesztése zajlik. Én írom a forgatókönyvet. A különböző teremtmények, karakterek és beállítások megtervezését már elkezdtük. Szóval még a film nincs rendezés alatt, de jelenleg minden más kreatív folyamatban részt veszek, ami felvezeti a produkciót.
Cameron még hozzátette: “Minden a tervek szerint halad. Látványos lesz. Láthatunk majd új világokat, új élőhelyeket, új kultúrákat. Az elsődleges konfliktus ugyanaz marad: az ember természet fölötti dominanciája ütközik meg a Na’vik természettel való szimbiózisával, de most ez a konfliktus különböző módokon fog megnyilvánulni.
Azzal folytatta, hogy minden új technológia jelentősen csökkenti az időt, amit az ilyen típusú filmek igényelnek. “Az első Avatar filmet csaknem négy évig forgattuk“, mondta. “Arra számítunk, hogy a szoftver és a számítógépes grafikai eszközök fejlődése jelentősen lerövidíti majd a forgatás idejét.” Az új-zélandi Weta Digital-lel is kapcsolatban állnak a digitális mozgásrögzítéshez használt eszközök fejlesztésével kapcsolatban, amitől szintén azt várják, hogy jelentősen felgyorsítsa a munkafolyamatokat.
Szükségük is lesz minden új technikai kütyüre, mivel az Avatar 2. része 2016 decemberére van előirányozva, a többi pedig (még három részt terveznek) évente fog kijönni, szintén decemberre időzítve.5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Én még az elsőt se láttam anno. Bár ebből ítélve, szinte ugyanaz lesz, mint az első rész. Látványos lesz, ebben biztos voltam. Bár nem hinném, hogy valaha is mozi lesz belőle, max egy DVD.

  2. elektrotank: Pedig épp az Avatar első része volt az, amit érdemes volt moziban nézni. Irom ezt úgy, hogy én nem voltam elájulva tőle. De az volt az első film, amit 3D-ben láttam és nagyon megérte.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..