A héten elkezdődött Star wars: Az utolsó Jedik vetítése, és ahogy az várni is lehetett, szépen lesöpri az idei összes konkurenciát.
A csütörtöki éjszakai 45 milliós USA bevételt egy nyitónapi 104,8 millió-val megfejelve a film nagyon úgy néz ki, hogy túl fog jutni a becsült 215 millión, amivel minden idők 2. legjobb nyitóhétvégéje cím birtokosa lesz, és senki nem fog bosszankodni rajta, hogy nem az 1. lett, az ugyanis nem másé, mint a Star Wars: Az ébredő Erő-é.
A globális bevételeket illetően 425 millió feletti eredményeket jósolnak a filmnek, ami minden idők top 5 legjobb hétvégéjének egyikre lesz, ezen a területen a csúcstartó jelen pillanatban a Halálos iramban 8 541,9 millióval, Az ébredő Erő pedig csupán a második helyet szerezte meg 12 millióval lemaradva.

Ami a film kritikai részét illeti, egy kicsit már jobban billeg a léc: Bár a filmről megjelent kritikák az egekbe magasztalják a filmet, a nézői visszatetszések már korántsem ilyen jók: a Rottentomatoes-ra beérkezett közel 100.000 szavazat alapján a film jelen pillanatban 57%-on van, és bizony, ha bár az Imdb-n jelenleg remek, 8.0 ponton áll, ha beleolvasunk a közönségvéleményekbe, már korántsem ilyen pozitív a kép. Volt olyan Star Wars rajongó, aki a Twitteren szó szerint felgyújtotta a Star Wars pólóját, annyira felháborítónak tartotta a Rian Johnson által készített folytatást.

De mindenki el tudja dönteni, tetszett-e neki vagy sem, egy mozijegy árát egészen biztosan megéri, hogy kiderítsük…14 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Szerintem ez az egyik legjobb Star Wars film! Vègre tök elégedetten jöttem ki a moziból! Kicsit úgy èrzem bármilyen film kèszulhetett, pàr rajongónak akkor se tetszett volna…
  Király volt , csak a Gladiátort ès az Avatart nèztem meg moziba többször , de gondolkozom, hogy erre beülök mègegyszer!

 2. Gigantikus: Tökéletesen igazad van, a Star Warsnak olyan nagy a közönsége, hogy egyszerűen lehetetlen mindenkinek megfelelni. Legutóbb túl koppintás volt, egyeseknek, most túl újszerű stb…
  Az a pár ember akik szerint “nettó szar” volt a film és semmi értékelhető nem volt benne, azok nem tudom melyik filmre ültek be. 😀

 3. Sziasztok!

  Most szombaton (2017.12.16.) megnéztem a filmet, mivel nem vagyon Start Wars rajongó de láttam az összes filmet erre is el kellett mennem megnézni hogy mi újat tudnak még kihozni a filmből.

  Kb 90%-ban tetszett a film.
  Nem azt mondom hogy nem lett egy remek film, de bíztam benne hogy Rey és Snoke (nagymester) találkozása sokkal nagyobb harcot fog produkálni kettejük között.
  Rey ereje sokkal jobban kiteljesedhetett volna már ebben a részben.

  A filmre én 10/9-et adok.

  Üdv: Sunike27

 4. Én ma néztem meg az új részt és….. Hát nem tudom az előttem szólók mit néztek… 🙂 Lehet hogy a Barbi és a kristálykastély 5 -öt 🙂 Bocsi de amit leírtatok azon csak nevetni tudok…. A 7-ik is 1 kalap fos volt, de ez is az. Sokszor sok helyen leírtam a díznis “mindegy hogy szar csak sok legyen” film volt. Nem tudom Ti mit néztetek vagy min nőttetek fel, lehet az előbb említett Barbis filmen 😀 de amit leírtatok a k.u.r.v.a nagy hülyeség!!! Én úgy gondoltam, hogy a 7. részből tanulnak, de csak tetézték azt! Ok persze mindenkinek más a véleménye, de kérlek legalább hülyeséget ne írjatok!!!

 5. Ja és ha lesz spoileres kibeszélő majd leírom az indokaimat! Sztem nagyon sok régi Star Wars rajongónak aki az SW filmeken nőtt fel nem tetszett a 7-8 rész! Persze mindenkinek más az “ingerküszöbe”!

 6. Igaz az is h a SW-nál mindegy mi van valakinek úgy sem tetszik mert talál benne kivetni valót.

  A The VR csatorna pl említette hogy igazából az előző filmekhez hasonlítjuk a 7-8at és ebből kifolyólag sosem lesz igazán szuper a film.

  Viszont az is igaz hogy a mostaniban vannak hiányosságok és nagy furcsaságok.

  SPOILER!!!

  Pl Snoke-ról semmi nem derül ki itt sem és a halála…tök egyszerűen át lett verve. Így mint legfőbb vezér és nagy uralkodó hitelét veszti. Kb egy egyszerű zsarnokszerűség szinten volt…

 7. Sok embernek nagyon alacsony az ingerküszöbe, sajnos ma már egy jó mozihoz elég nekik egy 3D-s szemüveg és valami lekoppintott sztori innen-onnan összegyúrt maszlagba.
  Értelme nem baj,hogy nincsen és az se baj nekik ha éppen bárgyú megoldásokkal teli, mesébe illő marhaságok cselekmény sorozatai követik egymást. A lényeg hogy szép csiricsáré díszlet legyen,na meg legyen mit hájpolni,hogy “fúúú, de jóóó vóóót én má’ láttam”.

  Ez is borzalmas harmat gyenge film lett, az előző is az volt, ez már csak a (kaki?)hab a tortán.
  Szégyenletes számomra ,hogy a régi színészeket is bele rakták és egyáltalán, hogy elvállalták… Itt is látszik csak a pénz számít manapság! Az,hogy maradandót alkossanak mint a régi részek esetében már egyáltalán nem fontos és ez érződik is, vagyis inkább bűzlik az egész filmről.

 8. Nézzétek én gyerekkorom óta imádom a Star Wars filmeket és nem arról van szó, hogy nem tetszenének az új dolgok mert vaskalaposan azt mondanám hogy “csak a régi az igazi”. Az előzmény trilógia is új volt, 30 évet vártunk rá, de mégis hozta a Star Wars élményt. És igen az előző filmekhez hasonlítom, hasonlítjuk, mert ugyanolyan grandiózus premierfilmet várunk mint amilyen a többi volt. Nem 1 elbagatellizált tévéfilmet ami óvódás szinten van, max a kisgyerekek hypolják mert az “milyen jó” mert most látják először és a szomszéd gyerek is arról beszél és megosztotta a facebookon.

 9. Nem értem miért kell kifikázni azokat, akiknek tetszett a film.
  Nálam is a legjobbak közé került, fej-fej mellett a Birodalom visszavággal a második helyre….csak azért második, mert a Zsivány egyes óta, az Új remény-t még jobban szeretem, pláne egymás után megtekintve őket.
  Az utolsó Jedik brutális, letaglózó, megforgatja az emberben a fénykardot…és az ERŐ! Igen! Az erő kibővített, midikloriánoktól mentesített vegytiszta misztikuma, újra elvarázsol, ahogy gyerekkoromban.
  Elismerem, hogy némelyik poént túltolták a filmben…de bakker 12-es karika, nem baj ha nem sír minden gyerek a mozikban.

  És Hamill! Mit csinál te jó ég…letaszította az apját is a trónról abban a jelenetben, a lépegetők előtt…akinek ez nem SW, akkro semmi sem az.

  Az új karakterek motivációi is maximálisan érthetőek, végre van mélységük, egyéniségük.

  A folyamatosan károgókban én azt látom, hogy fenn akadt a szemgolyólyuk egy-egy számukra kiábrándító jeleneten, az kattog az agyukban egész film alatt és onnantól már csak a hibákat keresik…amit minden SW filmben meg lehet találni, mert hibátlan nincs.
  És mivel a hibákon rugóznak, elsiklanak a film értékei, drámák, mondanivalója felett…nem is akarják megérteni és ez sajnálatos.

  Az utolsó Jedik számomra 10/9!

  • Dongó ne haragudj, tiszteletben tartom más véleményét mert mindenki más de azért hagy reflektáljak erre a “Az utolsó Jedik brutális, letaglózó, megforgatja az emberben a fénykardot…és az ERŐ! Igen! Az erő kibővített, midikloriánoktól mentesített vegytiszta misztikuma, újra elvarázsol” mondatodra. Ugyanis persze ahogy korábban leírtam mindenkinek más az “ingerküszöbe”. Ezzel nincs is semmi baj! De ha én is spoilerezhetek 1 kicsit (nem itt akartam, ahogy írtam ha lesz ilyen akkor bővebben kifejtem)

   INNENTŐL SPOILERESEN

   a végén Luke akciója tényleg jó kezdődik de ahogy kiderül a “turpisság” már nem az igazi. Kérdem én te láttál volna valami igazán face to face harcot? Nem vágytál volna rá? Mint a korábbi részekben volt! Semmi! 0! Snoke nyiff-nyaff majd vége! Rey vs Ben kis huzavona, szemezés és pufff…. Luke elhajol majd behajol aztán jön a “vegytiszta” semmi. Érted, nem érted….? Na ez a baj!!! 0 akció! Semmi letaglózó, de még a fénykardot sem forgatja meg bennünk mert lehetőséget sem ad rá! A korábbi részekben az emelte meg egy jelenet vagy ellentét, szereplő súlyát és arra mondtuk hogy igen ez “odabas.s.z” ha nem elodázzák az igazán nagy jeleneteket, akciókat. Itt csak mismásolás volt rengeteg ki nem játszott kártyával! Az igazán várva várt Luke-tól nem is láttunk semmit (akciót). Snoke úgy “elrepült” mint 1 kisgerle! Szóval az “ingerküszöb” mégis nagyban befolyásolja azt amit elvárunk 1 filmtől és a Star Wars 1 premierfilm (volt) amit kicsit nagyobb odafigyeléssel sztem jobban meg lehetett volna csinálni! (Lucas)

   • Captain, értettem amit leírtál, csak azt nem értem, hogy ez miért akkora probléma.

    SPOILER!

    Őszintén…a 8 rész alatt, talán 3- 4 igazán értékelhető fénykard-párbajra került sor, aminek tétje is volt.(Kenobi- Vader, Luke-Vader, Kenobi-Anakin, Kenobi-Maul). Sőt volt kifejezetten nevetséges…khm gumilabdaként pattogó Yoda VS Dooku.
    És ha jól rémlik ebben a filmben is, vagyis Az utolsó Jediben is van, egy már már szamurájokat idéző harci jelenetsor, Snoke trónjánál. Én ott is maximálisan megkaptam ezt a dózist, nem hiányzott még egy Kylo-Luke összecsapás, melynek ráadásul nem csak értelme nem lett volna, de a végkimenetele is kétséges. Hiszen ha Kylo nyer, melyre meg lett volna minden esélye, akkor megkapja azt az örömöt, hogy ő végezhetett a legendával.
    Luke pedig semmiképpen nem akart nyerni és így két legyet ütött egycsapásra!
    1. Nem kellett bemocskolnia a kezét, testvére Leia “egyetlen” gyermekének a meggyilkolásával.
    2. Ugyanakkor feladta a leckét a Ren-nek hogy van még hova fejlődnie, ha a nyomába akar érni.

    Szerintem ez a fajta megoldás ezerszerte elegánsabb és Luke-hoz méltóbb lett, mint egy “szimpla” kardpárbaj. Hiszen gondoljunk bele micsoda erő birtokában lehetett ha mindenki fejében odavetítette a saját kivetülését a csatatérré száz fényév távolságából…Leia-t is megtévesztve. Ez az erő amit használt, aztán fel is emésztette, ….a két nap árnyékában én eskü meg is könnyeztem.

 10. Nekem ugyanaz a bajom, mint a Prometheus és az Alien Covenant filmmel. Elkezdtek vmit Az ébredő erőben, ami ha nem is volt tökéletes, de vártam, hogy mi bontakozik ki belőle.
  És ahogy a Prometheus film után, úgy itt is hiába vártam a folytatást. Lásd Snoke ról és Rey ről semmi 😒

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..