Harrison Ford Han Solo visszatéréséről beszélt

Végre megtört a jég, és Harrison Ford is ejtett pár szót, hogy érez a 30 éves szerepbe való visszatérésről.

0
1111

Bár lassan a nyakunkban van a Star Wars: Az ébredő Erő mozibemutatója Harrison Ford még egyszer sem nyilatkozott róla, hogyan érez az ikonikus csempész szerepébe való visszatérése kapcsán. Az Entertainment Weekly magazinnal azonban végre sikerólt szóra bírnia a színészt, aki sok dolgot elárult a a Star Wars univerzum vitathatatlanul legnépszerűbb karakterről. A beszélgetésben előkerült az az 1983-as sztori is, amely arról számolt be, Ford anno a Jedi visszatér-ben mindenáron ki akarta nyíratni a karaktert. Szerencsére nem sikerült neki.

“Örülök, hogy karakter még mindig életben van, és eljátszhatom az újabb felvonást. Mindig is ő volt a cinikus tagja a csapatnak. Miközben minden a misztikus Erő kérdése körül zajlott, ő volt a srác, aki azt mondta: ‘Hogy mi? He? Na ne szórakozzatok már!’ Volt egy tapasztalatlan ifjúnk, egy bölcs öreg harcosunk, egy gyönyörű hercegnőnk és ott volt ő, a dörzsölt rosszfiú.”

Az új film előzeteséből kiderül, hogy Han Solo immár jóval nyitottabb a Jedi és egyéb természetfeletti erőkre, mint az 1977-es Star Wars-ban, de Ford szerint azért mindennek van egy határa, és biztosak lehetünk benne, hogy nem fog filozófiai vitába bocsátkozni az erőről.

“Nem, azért nem fogjuk átformálni a karaktert. Nem pályázik Obi Kenobi Wan Kenobi posztjára, nem akarja elvenni Alec Guinness szerepét. A fejlődés teljesen egyensúlyban van a karakterrel, vannak bizonyos érzelmi szálak, amelyek megmagyarázzák ezt. Vannak azonban alapvető dolgok, amikben továbbra is képtelen fejlődést mutatni, mint például a pénzügyek, vagy éppen saját viselkedésének megzabolázása. Vannak dolgok, amik nem változnak, a zsiványvér továbbra is ott csörgedezik az ereiben. De 32 év alatt azért lesznek új évgyűrűk a fán, a tapasztalat megmarad. Megkérdőjelezheted a változást, de a válasz ott lesz a filmben. És ez így a legjobb.”

Valószínűleg mindenki azt gondolja, hogy az egész Ford család izgatottan ült a tévé előtt, amikor az új Star Wars trailer megérkezett – amikor Fordot erről kérdezték, egy kiköpött Han Solo-s válasszal reagált:

“Egy rohadt focimeccset próbáltam éppen nézni! A kellős közepén voltunk az főzésnek és a házimunkának… azért a vállunk fölött megnéztük.”

A riporter megpróbált kiszedni valamit belőle a Han Solo spin-off-ról is – hát nem járt sikerrel.

“Más dolgok foglalkoztatnak most. Fel kell vennem a susztertől egy cipőmet, el kell hoznom egy biciklit a szerelőtől… Ilyenek járnak inkább a fejemben”

A beszámolók szerint, amimkor Harrison Ford megjelent a forgatáson a Han Solo kosztümben, hirtelen az egész stáb elhallgatott és egy pisszenést nem lehetett hallani az egész stúdióban. Hihetetlenül megható pillanat lehetett – csak éppen nem Fordnak.

“Hülyén érezhettem volna magam, de mégsem. Nem vagyok túl nosztalgikus. Nagyon gyakorlatias vagyok abban amit teszek, és ahogy teszem… Csak egy új nap az irodában.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..