Gyengébben nyitott a vártnál Az Éhezők Viadala: A kiválasztott II. része

0
619
Ehezok-viadala-zaroresz

Bár az idei év 5. legjobb nyitóhétvégéje semmiképp sem nevezhető rossz kezdésnek, Az Éhezők Viadala: A kiválasztott II. része a várakozásoknál kicsit gyengébben kezdett a mozikban. Az elemzők és a stúdió 120 millió dollár feletti (USA) eredményt jósoltak a franchise zárórészének, az azonban “csupán” 100 millió dollárt ért el, amivel a sorozat leggyengébben nyitó része lett (Az elődök 152.5, 158 és 121.8 milliót hoztak a nyitóhétvégéjükön).
Bár szerintünk tök fölösleges hibást keresni egy már eddig is 2,5 milliárdot hozó franchise zárórészének apró megbicsaklásánál, az illetékesek mégis megtették, és a saját marketing gyengeségében, illetve a hamarosan érkező Star Wars: Az ébredő Erő minden lehengerlő kampányában találták meg a “bűnöst”.
Így jártak. A lényeg az, hogy a sorozat egy, a kritikusok által is elfogadható lezárást kapott (Szállj el, kismadár című sajátunkat itt olvashatjátok) – aki nem látta, még megnézheti, aki utálta, az örülhet, hogy vége, az igazi rajongók pedig pár hónapon belül begyűjthetik a mozis vágta után érkező mindenféle csilivili díszdobozos DVD és Blu-ray kollekciókat.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ