Guillermo Del Toro lemondta a Hobbit rendezését

2
81

guillermo_del_toroA TheOneRing.net beszámolója alapján Guillermo Del Toro és Peter Jackson hivatalosan bejelentette, hogy Del Toro feladta rendezői pozícióját a hosszú ideje fejlesztés alatt lévő The Hobbit kétrészes produkcióban. A jó hír a rosszban, hogy a forgatókönyv írásában továbbra is segédkezni fog.
“A The Hobbit folyamatos késése is a bemutató dátumok csúsztatása miatt életem legnehezebb döntését kellett meghoznom.” – mondta Del Toro. “Miután két éven keresztül Tolkien Középföldjével ébredtem és aludtam el, nagy bánatomra el kell hagynom ennek a csodálatos világnak a rendezését. Mindentől függetlenül hálás vagyok Peter Jacksonnak, Fran és Philippa Boyens-nek, a New Line és a Warner Brothers stúdióknak és a csapatom minden tagjának Új Zélandon. A projecttel kapcsolatban szerencsém volt a világ legnagyszerűbb országaiban és a legjobb emberekkel együtt dolgozni, az életem örökre megváltozott általuk. A rengeteg dicséret és bíztatás ellenére a időzítésekkel problémák akadtak, így kicsúsztunk a projectre eredetileg szánt időintervallumból. Mint forgtókönyvíró és rendező a legjobbakat kívánom a produkciónak, az első sorban leszek, amikor bemutatják az elkészült filmet. A szövetségese vagyok és leszek is a gyártóknak, teljes erőmmel támogatni fogom az új rendezőt is.” – nyiltakozta Guillermo Del Toro.
“Nagyon szomorúak vagyunk, hogy Guillermo elhagyta a The Hobbit-ot, de érthető a döntése, hiszem a két film előrevetített gyártási ideje teljesen elcsúszott, rajtunk teljesen kívülálló okokból – neki pedig más elkötelezettségei s vannak.” – Peter Jackson a The Hobbit gyártási igazgatója. “Ha nagyon leegyszerűsítjük a dolgot, Guillermo nem akar hat évet Új Zélandon élni, hogy elkészítse a filmeket, miközben eredetileg három évre kötelezte el magát. Guillermo az egyik legkreatívabb ember, akit ismerek, igazi élvezet volt a vele együtt végzett munka. Guillermo elképzelései bele lettek betonozva a forgatókönyvbe és a látványtervekbe.”


2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Sajnálom őt, pedig nagyon akarta ezt a filmet illetve filmeket. Ezek után csakis Jackson jöhet szóba, szenzációs hír lenne, ha csak beülne abba a direktori székbe.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ