Amikor 2012-ben a Disney megvásárolta a Lucasfilm-et, mindenki (maga az érintett is) úgy gondolta, hogy George Lucas az üzleti tranzakciótól függetlenül azért továbbra is aktívan részt fog venni a Lucasfilm birtokában lévő franchise-ok elkészítésében. A Star Wars: Az ébredő Erő bemutatója után nem sokkal azonban kiderült, hogy hiába próbálta meg tanácsokkal ellátni és instruálni az új elnök, Kathleen Kennedy által felállított stábot, gyakorlatilag semmibe vették az ötleteit.
Ezek ismeretében tulajdonképpen már nem is olyan meglepőek David Koepp forgatókönyvíró szavai, akit a Collider magazin kérdezett meg róla, hogy George Lucas vajon részt fog-e venni az Indiana Jones 5. körül folyó munkálatokban.

“Amennyire tudom, nem. Nincs semmiféle kapcsolatom vele” – nyilatkozta.

Az Indiana Jones filmek megszületése gyakorlatilag Steven Spielberg és George Lucas közös munkájának eredménye. Lucas volt az, aki előállt a film ötletével, Spielberg pedig a sztori életre keltését felügyelte rendezőként. Lucas a sorozat eddigi összes részénél rész vett a történet kitalálásában, majd producerként a gyártásban is. Úgy tűnik azonban, hogy a Disney ezúttal sem tart igényt a szakértelmére.

Az eddig ismereteink szerint az Indiana Jones 5. továbbra is Steven Spielberg rendezésében és a lassan 75. életévébe lépő Harrison Ford főszereplésével fog készülni, de lassan már tényleg jó lenne kicsit a gázpedálra lépni vele, mielőtt már csak egy tolókocsis régész kalandjairól tudnak filmet készíteni.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..