A tavalyi év egyik legnagyobb sikerfilmje a Mad Max – A harag útja volt, amelyet több szervezet is kikiáltott már az év filmjének, és esélyesnek tartják akár az idei Oscar megnyerésére is. Bár a film szinte mindenkinek tetszett, sokan észrevételezték, hogy a film igazi főszereplője nem a Tom Hardy által alakított címadó Max Rockatansky, hanem Furiosa szerepében fantasztikusat alakító Charlize Theron volt.
George Miller rendező Az Entertainment Weekly-nek adott egy interjút a Mad Max folytatásokkal kapcsolatban:

“Folyamatban vannak a megbeszélések a folytatással kapcsolatban. Azonban nem vagyok biztos benne, hogy ezt lesz a következő filmem. Van még egy kisebb dolgom, mielőtt visszatérnék a pusztaságba. Valami, amin elég gyorsan meg tudok csinálni, és nem jár túl nagy technikai nehézséggel. Valami, ami sokkal inkább az alakításokról szól, magyarán valami, amivel kicsit ki tudom fújni a levegőt.” – nyilatkozta.

A rendező korábban azt mondta, hogy a folytatásban nem fog szerepelni ugyan Charlize Theron karaktere, ám azt is megemlítette, hogy később szívesen újra elővenné a karaktert.

“Az egyik legnagyobb örömöm az, hogy a nézők nem csupán a felszínt látják, de teljesen beleásták magukat a filmbe – az fő eseményekbe, és a mellékszálakba is. Nagyon keményen meg kell dolgozni azért, hogy ne csak egy üres akciófilm legyen, és minél többet kihozzunk belőle. Meg kell ismerned a karaktereket, a kapcsolataikat, a világot, amiben élnek, és még sorolhatnám. A közönség nagyon sokat megtudott Furiosa-ról, eleget ahhoz, hogy elkezdjenek beszélni róla. És igen érdekes az ő története. Ebbe a filmbe már nem fog beleférni, mivel elég nagy rohanásban fog készülni. De felvettük a fonalat, és szeretnénk megmutatni, min ment keresztül, amíg ide jutott.”

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ