Bár jelen pillanatban a Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet az aktuális film, sorban érkeznek a pletykák a jövő decemberben érkező Star Wars 8-ról is – a Comicbookmovie most épp egy olyan “víziót” szivárogtatott ki, ami az egész Star Wars franhcise szempontjából sorsdöntő lehet: A sötét és világos oldal születését.
Persze semmi garancia nincs rá, hogy a leírt jelenet valóban így lesz benne a filmben (vagy egyáltalán benne lesz-e), de lássuk a medvét:

“A jelenetben Luke arról beszél Rey-nek, hogy a Jedi tanács arrogáns lett, és egy nagy titkot rejtegettek, ez vezetett a vesztükhöz. Az öreg Jedi mester megfogja Rey kezét és a múltból mutat neki egy jelenetet. Két gyereket látunk, akik egy idegen bolygón egy fa körül játszanak. A fiú észreveszi, hogy amikor a fa közelében van, a megérzései és a fizikai ereje is megnő. A lány azonban azt is észreveszi, hogy a fa közelében a bátyja dühössé is válik. Egy nap a testvérek összevesznek, a fiú pedig megöli a lányt. A fiú megérinti a fát, és megváltozik. Megöli szüleit és elhagyja a bolygót. Időközben kiderült hogy a lány sem halt meg, a fa őt is átváltoztatta, és ő alakítja meg az első Jedi rendet. A lány elmagyarázza tanítványainak, hogy az Erő jóra és rosszra egyaránt használható. Elmondja a követőinek, hogy egy nap vissza fog térni, egy kisfiú vagy kislány alakjában, és akkor nekik kell segíteni kiképezni őt.
Luke elmeséli Rey-nek, hogy a Jedi rend már évezredek óta keresi a kiválasztottat, és amikor megtalálták Anakint, azt hitték, ő lesz az, aki elhozza az egyensúlyt az Erőben. Anakint azonban félrevezették, és ez katasztrófális következményekkel járt. Luke elmeséli Rey-nek azt is, hogyan találták meg őt, és hogy el is akarták kezdeni a kiképzését, azonban ismeretlen okból kifolyólag sosem érkezett meg a céljához.
A jelenet végén Luke egy döntés elé állítja Rey-t, amit napnyugtáig kell meghoznia.”

Szóval sok dolgot megtudtunk az Erőről, azonban ahogy a lenni szokott, még több kérdés is felvetődött.
Vajon mi és hol lehet az a titokzatos fa? Lehet, hogy nem csupán a kiválasztott, hanem gonosszá vált bátyja is újjászületik?

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ