Napjaink Hollywood-i mikroválságát jól tükrözi, hogy ha a napi képregény/játékadaptációk/Star Wars hírek mellé beesik valami más is, az holtbiztos, hogy egy folytatásról vagy remake-ről fog beszámolni. A legújabb hírek szintén ebbe a kategóriába esnek, azonban egy olyan film került szóba, amihez nem igazán várt senki sem folytatást: Mel Gibson 2004-es A passió-ja.
Az ígéretek szerint a “sztori” ott folytatódik, ahol az előző rész véget ért, azaz jöhet Jézus feltámadása, ami egyben az új film címe is lesz: Resurrection of the Christ.
A hír A Rettenthetetlen-nel Oscar-díjat nyert Randall Wallace közölte a THR-nek, ő fogja a Resurrection of the Christ forgatókönyvét is elkészíteni.
A passió a maga idejében óriási botrányt kavart az erőszak naturális ábrázolásával, anyagilag azonban igencsak sikeres volt: 30 milliós büdzséből 612 millió dolláros összbevételt ért el.
Mel Gibson nem kívánt semmi hozzáfűzni a hírhez.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Valóban nem gondoltam folytatást illetően, mert a történet kerek és jól és hűen ábrázolja Jézus utolsó 12 óráját. De elolvasva miről szólna a második rész látom értelmét ha nem is olyan rövid időszakot mesél el mint az eredeti a Passió, hanem Jézus feltámadásától indulva ki egészen pünkösdig elvihetik a történetet és így 50 napot ölel fel a történet. Várom is. 🙂

  2. Nagyon várom Mel Gibson új, háborús filmjét is mert szerintem a legnagyobb színész és rendező. A Passion kívül szerintem egyedül csak Zeffirellinek sikerült maradandót alkotni Jézus Krisztusról. Gibson egyenesen zseniális tehetséget kapott az Úrtól. Nagyon bízok benne, hogy létre fog jönni a film és hű lesz Gibson eddigi teljesítményéhez.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ