Superman halála és feltámadása a képregényvilág egyik leghíresebb története, a filmes vonatkozás pedig jelen állás szerint ott tart, hogy a Batman Superman ellen végén Doomsday kinyírta az Acélembert.
Természetesen ez a filmekben is – ahogy a BvS végén is láthattunk erre utaló jelet – csupán átmeneti állapot lesz, Henry Cavill pedig tegnap az Instagram oldalára kitett egy képet, amin egy elég közeli fotó látható egy fekete kosztümről. A képregényrajongóknak ez egyértelmű jel arra utalva hogy Superman készen áll a feltámadásra, ugyanis a füzetekben szintén fekete ruhában került elő, amikor visszatért.
Nem titok, hogy a Batman Superman ellen-nek nem sikerült maradéktalanul betöltenie a DC Univerzum indítórakétája szerepét, így a Warner Bros. és Zack Snyder újragondolta az egész franchise hangulatvilágát.
Hogy a következő filmmel sikerül-e végre a kritikusok elismerését is kivívniuk, az továbbra is kérdéses, de Az Igazság ligája első előzetese egész ígéretes. Végül itt a film hivatalos szinopszisa:
“Superman önzetlen cselekedete után az emberiségbe vetett hitében újra megerősödött Bruce Wayne Diana hercegnő segítségét kéri, hogy szembeszálljon egy minden eddiginél hatalmasabb ellenséggel. Batman és Csodanő közösen dolgoznak rajta, hogy minél gyorsabban felkutassák és a maguk oldalára állítsák a újonnan megismert metahumánokat, azonban hiába példa nélküli a felállt hőscsapat – Batman, Csodanő, Aquaman, Cyborg és Villám -, lehet hogy már így is késő megmenteni a bolygót a katasztrófális jövőtől..”

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Olyat lehetne, hogy cikk címébe és bevezető szövegébe nem írtok spoilert? Így esélyem se volt elkerülni. Bár már láttam olyan animációs filmet, amelyikben meghal, de azt nem tudtam, hogy ennek a történetnek is ez lesz a vége.

  2. Szia!
    Ezzel egyszer már egy külön cikkben is foglalkoztunk, de leírom még egyszer milyen konszenzusra jutottunk: A mozis futást követően általában +3-4 hónap a a DVD kiadás. Erre szoktunk még egy kicsit rátenni, és addig szigorúan kerüljük mi is a spoilerezést. Ha valaki ezalatt nem nézi meg a filmet, azt valószínűleg amúgy sem nagyon érdekli.
    Az teljesen szürreális hogy esetenként évekig ne merjünk kiírni egy-egy információt, azért mert lehet hogy akadnak páran, akik még nem látták a filmet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ