Öt év telt el azóta, hogy a Hugh Jackman főszereplésével készült Vasököl a mozikba került, és bár a film nem döntögette a rekordokat, elég szépen hozott a kasszába, ráadásul szép számban vannak azok akik szívesen látnák, hogyan alakul tovább a Max nevű kisfiú és elavult harci robotja, Atom további sorsa. Shawn Levy, a film rendezője egy Twitteres közönségtalálkozón nemrég elárulta, mi az oka, hogy hírét sem hallani a Vasököl 2-nek.

“A legtöbb tweet, amit kapok, a Vasököl folytatásáról kérdez. Bárcsak lenne rá egy meggyőző válaszom. Az igazság ez: A folytatást már az első film bemutatója előtt elkezdtük fejleszteni. Amint elkezdtük a tesztvetítéseket, minden egyes alkalommal 90 pont körüli átlagot kaptunk. Ilyen nagyon ritkán adódik, de volt a filmben valami, ami igazán megragadta a közönséget, úgyhogy elkezdtünk ötletelni a folytatáson. A tömör igazság az, amint az már többször is bebizonyosodott, nagyon nehéz olyan folytatással előállni, aminél nem azt érzem, hogy ez valójában az első film újrafeldolgozása. Tudom, hogy az emberek szeretnék látni, ahogy Atom leveri Zeus-t, de azt senki sem akarja, hogy újra elmeséljük Charlie és Max elidegenülését, hiszen ez az első film pont erről szól.”

Bár folytatásról konkrétan nem esett szó, Levy elárulta, hogy az eredeti filmnek volt egy olyan aspektusa, ami Steven Speilberg-nek nagyon tetszett, ám végül ki lett vágva a végleges verzióból.

“Emlékeztek a jelenetre, amikor Atom az Ikerrobotokkal való harca előtt megpillantja magát a tükörben. Szóval akkor… Istenem, ezt még sosem árultam el senkinek… szóval, amikor elkezdték vetíteni a filmet, sokan megkérdezték: “Láttam, hogy Atom megmozdul! Tényleg megmozdult? Saját tudata van?” Én pedig az szokásos tucatválaszt adtam: “Nem tudom. Döntsétek el ti.”
Amikor viszont leforgattuk ezt a jelenetet, akkor igenis megmozdult. Felismerte saját magát. Volt egy másik hasonló pillanat is – úgy érzem, most 5 évvel később már elmondhatom -, az utolsó harc ötödik menete előtt, amikor Max és Charlie vitatkoztak, hogy bedobják-e a törölközőt, a háttérben Atom-ot felemeli az ujját, egyfajta “még egy utolsó próbálkozás” gesztusként. A forgatókönyvben ez kibaszott jónak tűnt, igazi lúdbőrös jelenetnek, de aztán, amikor összeraktuk a filmet, egy kicsit túl tündérmese szerűnek hatott.”

Ti mit gondoltok, érdemes folytatni a filmet, vagy inkább hagyják a fenébe?

28 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Balázs, a Rockyból forgatják a 7-et is. De ott már csak edző, és az első ellenfele fiát készíti fel. Nem biztos, hogy jól írom :Kreeg. Egyébként legyen Vasököl 2!!!!!!

 2. legyen második része a filmnek hiszen a feláldozhatoknak is volt 2. és 3. része pedig egy nap kalap fos volt az egész akkor a kicsik miért nem kapnak 2. esélyt

 3. Símán jöhet a 2. rész szerintem avval lehetne fokozni az egészet hogy atom egy kicsit fejlettebb robot lehetne de még mindig az emberre hasonlítson és most Zeusz hívná ki atomot és megalázná atom zeuszt Símán jöhet a 2. rész

 4. Már régóta rajongója vagyok ennek a filmnek. Szerintem ha csak a film történetét és az izgalmas részeit nézve de akkor is meg érdemelne egy folytatást. Mint a Halálos iramban filmnek ennek is lehetne több része hiszen a Halálos iramban filmnek 1. része nem volt akkora durranás mint Vasököl 1. részének. Csak reménykedni tudok a fim folytatásában.!

 5. Legyen Vasököl 2. nagyon jó volt az első. Mindenképp megéri folytatni.
  De ha nem is Vasököl 2 akkor egy valamiféle lezáró rész mindenképp kellene.
  Pl.:hogy mi lesz most Max-ékel vagy a Atom-al, meg mit fog csinálni Tak Mashido azzal hogy egy második generációs robot gyakorlatilag legyőzte Zeust! (stb).

 6. Az az érzésem hogy ha ez a film nem jelenik meg akkor kimarad egy olyan gyerekkori élményem amit semmi mással nem tudok pótolni és ezért szeretném hogy legyen 2.része is mert ez a film valami eszméletlen jó és szeretnék még; élményeket,és fantáziadús akcókat látni.

 7. Mint a Star Wars -ban itt is lehetne egy második rész am az elsőnek felelne meg, pl.: Az eleje Charlie és Bailey apjárol (egy kis emberi box) szólhatna. Illetve, hogy a robot hogyan került a roncs telepre esetleg kreálni egy régi ellenfelet neki. Így lehetne folytatni egy Zeusz a kreált régi ellenfél és Atom összecsapással. Max Kenton felnő bla bla bla…
  De szerintem nem azért nincs második rész mert kihalt az agysejtjük és nincs mivel folytatni, hanem biztos valakinek nem hozott elég pénzt a konyhára és ment a süllyesztőbe.

 8. Igen nagyon jól jönne. Apával most néztük meg. Mi már a reklámoknál is idegesek voltunk mert nekem nagyon tetszik. De a végénél azt vártuk hogy Atom mikor üti ki Zeuszt. De végül ez nem jött össze. De nagyon élvezném ha lenne 2. rész úgy hogy Atom tényleg öntudatra ébred és úgy harcol mint Max barátja. Szerintem ez egyben egy jó ötlet is. Na de mindegy az a lényeg hogy nagyon jó lenne. 😁😁😁😀

 9. Mindenképpen legyen fojtatás egy nap alatt minimum 2* néztem meg nagy kedvencem engem az se zavarna ha naggyábol ugyanez lenne a lényeg hogy azért legyen benne valami csavar ol visszamennek a zúzdába és szétvernek mindenkit meg amikor szinte agyonverik maxet akkor visszavághatnának

 10. EN SZERINTEM JÖHET A VASŐKŐL 2 MER VEGIGNEZTEM A FILMET ES A KISGYEREKEN LATAM AZT HOGY IGENIS VEGIG AKARJA KUZDENI ENIS LATM A TUKORBR AMIT CSINALT MEGMOZDULT AZ UJ AKOR ZEUSZ IS AZT CSINALTA AMIKOR ELMET A GYEREK MELET RA NEZET MEX RE AKOR EZ MOST MI ENSZERINTE FOJTATA HATNk a filmet ugy hogy drukolok hogy el keszuljon a film

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..