A Pokemon Go alkalmazás elindulásával szinte soha nem látott mértékben felbolydult az internet népe – A közösségi oldalakon folyamatosan erről beszélnek az emberek, sorra gyártódnak a mémek és szinte nincs olyan hírportál, ahol napi szinten ne lenne téma akár maga játék, akár a körülötte keletkezett hype. Nem meglepő, hogy a filmipar is villámgyorsan lereagálta a történteket, a mai hírek már arról számolnak be, hogy a Legendary Pictures már készül is rá, hogy egy élőszereplős mozifilmet varázsoljon a téma köré.
A Deadline információ szerint a Legendary és annak új tulajdonosa, a kínai Wanda Group társaság már év eleje óta folytat tárgyalásokat a Nintendoval a film kapcsán, a Pokemon Go applikáció váratlan népszerűsége azonban jócskán felgyorsíthatja az eseményeket, és azt rebesgetik, minden idők egyik legdrágább videójáték-adaptációval kapcsolatos megegyezése van a küszöbön.
Pontos részletek a filmes tervekről egyelőre nincsenek, így nem tudni, mennyi köze lesz a készülő filmnek a most kijött játékhoz.
A Pokémon (a Pocket Monster, azaz zsebszörny kifejezésből jött létre a szó) videojáték 1996-ban indult útjára a Nintendo Gameboy konzolján, és az ezt követő két évtizedben megszámlálhatatlan új játék, sorozat és 19(!) mozifilm is készült belőle.
Az új applikációt az elmúlt pár napban több mint 7,5 millióan töltötték le.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ