Elhunyt Patrick Swayze

2
571

Patrick SwayzeMagyar idő szerint ma hajnalban, 57 éves korában meghalt Patrick Swayze. Az amerikai színész súlyos beteg volt, tavaly diagnosztizálták nála a hasnyálmirigy rákot.
A részben ír, részben apacs származású Patrick Swayze 1952. augusztus 18-án született a texasi Houstonban. Már gyerekként az előadóművészet felé fordult, igaz akkoriban főleg a tánc (különösképp a balett) érdekelte. 1972-ben New Yorkba költözött, hogy táncművészeti tudását jó nevű intézményekben, a Harkness Ballet és a Joffrey balettiskolában gyarapítsa.
Az első jelentős filmszerepét kicsivel később, Francis Ford Coppola 1983-as A kívülállók című filmjében kapta, de az igazi hírnév mégiscsak a tánc hozta meg neki. Ugyanis 1987-ben nem várt sikert aratott a Dirty Dancing című alacsony költségvetésű film, melyben Swayze egy tánctanárt alakított. Ezért a szerepéért Golden Globe-ra jelölték a színészt.
Patrick SwayzeLegnagyobb sikerét három évvel később, az 1990-es Ghost című romantikus drámával aratta, melyben Demi Moore férjét (és annak szellemét) formálta meg, szintén Golden Globe jelölést érdemlően. Egyértelműen ez volt karrierjének csúcsa, azonban később sem pihent, és többek közt olyan filmekben szerepelt, mint a remek szörfös akciófilm, a Holtpont, a tranvesztitás vígjáték, a Wong Foo, kösz mindent! – Julie Newmar (mely a harmadik Globe jelölést hozta), a kultikus Donnie Darko, illetve a nem túl ismert, de kiváló 11:14.
Legutóbb a The Beast című tévés krimisorozaton dolgozott, azonban a betegsége közbeszólt, így még az első évadot sem tudta befejezni, pedig a csatorna a másodikat is berendelte.
Nyugodjék békében!


2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ