Még a legoptimistább várakozásokat is felülmúlt a hétvégén bemutatott Deadpool film – a 3 napos hétvégén Amerikában 135 millió dolláros bevételt hozott, amivel jópár eddigi rekordot felülírt. A legjobb korhatáros (R-rated) nyitóhétvége rekordját eddig a Mátrix – Újratöltve tartotta 91,7 millióval, korhatáros képregényadaptációk tekintetében pedig a 300 volt a bajnok 70,8 millióval – mindketten búcsút inthetnek a címnek.
A film megdöntötte a legjobb februári nyitóhétvége rekordját (eddig A szürke ötven árnyalata volt a csúcstartó), és egyben a 20th Century Fox legjobb nyitóhétvégéjét is, utóbbit a Star Wars III – A Sith-ek bosszúj-ától vette át.
A közreműködők tekintetében szintén dőltek a rekordok: a Deadpool lett a főszereplő Ryan Reynolds legjobban nyitó filmje, valamint a legjobb elsőfilmes rendezővel készült nyitóhétvége – Tim Miller a videójátékok és rövidfilmek után nagyot robbantott a mozifilmek világában is.
A film teljes karrierje tekintében a jövő hét lesz a kritikus pont, a korhatáros filmek ugyanis a nyitóhétvégét követően jellemzően óriásit zuhannak – kíváncsian várjuk, hogy állja a sarat a film.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ