A Galaxis őrzői 3 sorsa egyelőre továbbra sem tisztázott, ám James Gunn tizenéves tweetjei miatti kirúgása óta egyre több ember szólal fel – nagyon úgy tűnik, hogy a valóban sok támadásra okot adó bejegyzések ellenére a rendezőt szinte kivétel nélkül minden munkatársa és kollégája kedvelte, és szerettek vele együtt dolgozni.
Az egyik leghangosabb a tiltakozók közül Dave Bautista, aki A Galaxis Őrzői-ben Drax-et alakítja. Az ex-pankrátor a hozzá illő stílusban, igen nyersen mondta el a véleményét a napokban a dologról.

“Megteszem, amit a jog szerint meg kell tennem, de a @JamesGunn nélküli @Galaxisőrzői nem az, amire leszerződtem.” – írta, majd folytatta. “Elég undorító lenne oyan embernek dolgozni, aki egy fasiszta cybernácik által keltett lejárató kampányt támogat.”

Egy teljesen friss interjúban pedig Bautista konkrétan kijelenti azt is, hogy amennyiben a stúdió nem James Gunn forgatókönyvét használja, akkor kérvényezni fogja, hogy mentsék fel a szerződése alől.

“Senki sem akarja megvédeni a tweet-jeit, de ez az egész egy jó ember ellen irányuló lejárató kampány. Amikor megtörtént az eset, beszéltem Chris Pratt-tel, aki meglehetősen vallásos, így egy kis időre van szüksége, hogy imádkozzon, és kitalálja, hogyan tovább. Én azonban az mondom: Csesszétek meg! Ez baromság. James az egyik legkedvesebb, legtisztességesebb ember, akivel valaha találkoztam. Most ott tartok, hogy amenyiben a Marvel nem az ő forgatókönyvét fogja használni, megkérem őket, hogy mentsenek fel a szerződésem alól, vágjanak ki, vagy castingoljnak újra a szerepemre. James-nek okoznék vele kárt, ha nem így tennék”.

James Gun korábban megpróbálta elmagyarázni, hogy az említett tweet-ek csak egy fiatalkori, rosszul elsült figyelemfelkeltő kampány elemei voltak, ám sajnos a 9/11-gyel, nemi erőszakkal és hasonló témákkal viccelődő írások mellett elég nehéz érvelni, így a legjobbnak azt tűnt, ha ő maga is egyetért a Disney döntésével és csendben a háttérbe vonul. Az azóta eltelt pár hétben rajongók, kollégák és közvetlen munkatársak tucatjai keltek a védelmére, ám ennek ellenére nem túl valószínű, hogy a stúdió visszafogadná a rendezőt.
Az ellentét aonban elég fura helyzetet teremthet a forgatáson, ugyanis ha a James Gunn helyére ültetett direktornak teljesen ellenséges környezetben kellene végeznie a munkáját, az nagy valószínűséggel a végleges filmre is komolyan rányomná a bélyegét.

Az elmúlt napokban szóba került az is, hogy a Disney akár a teljes szereplőgárdát lecserélheti, ám ez elég valószínűtlennek tűnik – annak ellenére, hogy a Bosszúállók: Végtelen háború lezárásával ezt most egész könnyedén megtehetnék.
A Galaxis Őrzői 3. a tervek szerint 2020-ban kerül a mozikba, úgyhogy rövid időn belül el kell dönteni, mi legyen a sorsa…NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..