A Star Wars: Az ébredő Erő rengeteg megválaszolatlan kérdést hagyott maga után (itt összeszedtünk párat), melyek közül az egyik legtöbb találgatást bevonzó nem más, mint az új főszereplő, a szemmel láthatólag igen komoly jedi erővel rendelkező Rey valódi kiléte.
A legnépszerűbb teória szerint Ray nem más, mint Luke Skywalker magára hagyott lánya, de vannak, akik szerint Obi-Wan Kenobi leszármazottja, sőt egyesek szerint Han Solo és Leia Organa gyermeke, azaz Kylo Ren testvére. Utóbbi feltevést elég meredeknek tartjuk ugyan – elég fura lenne, hogy Solo és Leia magára hagyta volna lányukat egy kietlen bolygón -, de bármi elképzelhető. A rossz hír a kérdésre választ keresőknek az, hogy valószínűleg csak a Star Wars 9-ben fogunk rá választ kapni, ugyanis a témával kapcsolatos Colin Trevorrow, a 9. rész rendezője szólalt meg.

“Láttam az összes teóriát. Biztosíthatunk mindenkit, hogy a válasz maximálisan kimerítő és alapos lesz, mivel Rey egy igen fontos karakter ebben a világban. Nem csupán Az ébredő erő kontextusán, de az egész galaxis szempontjából. Megérdemli a választ. Biztosak lehettek benne, érezni fogjátok, hogy réges-rég egy messzi-messzi galaxisban történt valami fontos, amit most elmesélünk…”

Magyarán Rey kilétére csak 2019-ben derül majd fény. Reméljük, azért a Star Wars 8. azért megválaszol párat a kérdésekből, és nem hagynak mindent a trilógia zárórészére…

8 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Én is számtalan teóriát olvastam már a film megjelenése óta. Azt szerintem kizárhatjuk, hogy Rey Kylo testvére lenne. Nem hiszem, hogy Leia és Han képesek lettek volna magukra hagyni a saját gyereküket.

  Hogy Luke lánya-e, az már esélyesebb, de én erre sem vennék mérget. Egyrészt Luke-ból sem nézném ki, hogy lemondjon a saját véréről, azok után, hogy ő maga is szülők nélkül nőtt fel, tehát pontosan tudja, milyen árvának lenni, másrészt nagyon erőltetett lenne, ha kiderülne, hogy minden fontosabb karakter Skywalker leszármazott. Értem én, hogy Darth Vader egy legenda, de nem csak az ő családja rendelkezett az Erővel, léteztek más Jedik is az Univerzumban.

  Én a felé hajlok, hogy Rey Obi-Wan unokája. Ezzel egy érdekes párhuzam is kialakulna a story-ban A Sith-ek bosszújában történtekkel. Ugye ott a végén Obi-Wan győzte le Anakint, akiből addigra Sith lett, itt pedig Rey lehetne az, aki visszatéríthetné a már Sith-té vált Kylo-t a világos oldalra. Kicsit olyan lenne, mintha újra ismételné magát a történelem, csak épp itt nem arról lenne szó, hogy egy alapvetően jó karakter vált gonosszá, hanem egy gonosz karakterből válna jó. És, ezzel Darth Vader végső tette, hogy megmentette Luke-ot, sem veszne feledésbe, mert azzal, hogy Kylo az ő örökébe akar lépni, olyan, mintha tudomást sem venne arról, hogy Vader/Anakin végül halála előtt visszatért a Jedik oldalára.

 2. Nálam az Ébredő Erő homályos sztorizgatós pénzcsináldája kiverte eléggé a biztosítékot. És most ezt olvasva biztos vagyok benne, hogy a nyolcadik részt sem fogom megnézni. Király vagy, Disney, szépen elrontod!!! (N)

 3. Ray, Kylo testvére, Han és Leia lánya, az egész Star Wars egy családról szól, így a Jedi vonal ott lesz megtalálható. Az egyetlen Jedi. Azért vezet olyan olyan jól mer az apja is elég kajak benne.
  Így elég kemény, mivel míg Luke-nak csak azt kellett elfogadnia, hogy az apja Sith, családi viszály tud kialakulni abból, hogy egy testvérpár egyik fele nemhogy egy hatalmas Sith kezd kibontakozni belőle, de ráadásul meg is ölte a közös apjukat. Onnan van az a Vér, hogy a kard Ren-t “választotta”.
  Nem valószínű, hogy a 6 millió könyvből készült történetek egyikéből belemennének más teóriába,pl Luke lánya vagy Obi-Wan vérvonala.
  Meglátjuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..