Concussion trailer – Will Smith nekimegy az NFL-nek

0
752

Concussion will smithPeter Landesman (Félelmetes nap) rendezésében készült a Concussion (Agyrázkódás) című film, amiben Will Smith egy kicsit meghúzogatja majd az Amerikai Futball Szövetség bajszát, főképp, mivel a film bemutatója éppen egybeesik a rájátszások kezdetével.
A megtörtént esetet feldolgozó filmben Smith Dr Bennet Omalu nigériai törvényszéki patológust alakítja, ő az, aki először diagnosztizálta a CTE nevet kapott agykárosodást az amerikai futball játékosoknál, akik a sorozatos ütközések következtében rengeteg kisebb-nagyobb fejsérülést szereznek, melyek idővel visszafordíthatatlan leépülést okoznak az agyban. A felfedezés ugyan rengeteg játékos életét mentette meg, ám mivel Amerika legnépszerűbb sportágáról beszélünk, igen heves támadások is érték őt a kutatása során.
Maga a rendező is igen rossz véleménnyel van a sportról, egy korábbi interjújában azt mondta, az amerikai foci olyan, mintha egyszerre dohányozna, inna és drogozna valaki. A filmet röviden úgy jellemzi, hogy “egy sztori a felnőtt döntések meghozásáról”.


Concussion előzetes /trailer/NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ