Cameront elkapta a 3D-láz

3
85

James CameronFelbuzdulva az Avatar sikerén, James Cameron elhatározta, hogy nagy fába vágja a fejszéjét, és régi filmjeinek is megadja az esélyt, hogy 3D-s mozifilmként is bemutatkozhassanak. Elsőként természetesen a box office listákon trónfosztott Titanicról merült fel, hogy plusz egy dimmenzióval gazdagodhat, így még kézzelfoghatóbb lesz az elsüllyeszthetetlen hajó merülése. Vélhetően még ez évben nekiállnak a “háromdésítésnek”, hogy a film 2012 tavaszán, a tragédia 100. évfordulóján (1912. április 15-én hajnalban süllyedt el a hatalmas hajó) visszakerülhessen a mozikba, ezúttal már 3D-ben. Nagy kérdés, hogy ezzel a húzással sikerül -e a Titanicnak visszaszerezni a “legnépszerűbb mozifilm” státuszt, melyet hosszú éveken keresztül birtokolt.
Persze sokakat inkább az érdekel, hogy az Avatar mikor jön DVD-n és Blu-ray-en, de erről egyelőre nagyon hallgat a sikeres direktor. Vélhetően 3D-ben szeretné eljuttatni a filmet a háztartásokba is, de ahhoz először ki kell jönnie a BD3D lejátszóknak és a 3D technikával kompatibilis televízióknak is.


3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Megnéztem az Avatart 3D-ben, aztán majdnem az egészet simán otthon a monitoromon és rá kellett jönnöm hogy a 3D az ég-világon semmi pluszt nem ad hozzá. Egyáltalán nem értem ezt a nagy felhajtás ezzel a 3D-vel. Pár képből kilógó dolog nekem semmi plusz élményt nem nyújt, tök fölöslegesnek érzem.

  2. Attól függ milyen 3D-t láttál és hol. Én a szegedi belvárosi mozi 3D-s termével teljesen meg vagyok elégedve, nagyon szépen jön át a térhatás, mivel ott igazi, digitális 3D van.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..