Call of Duty mozifilm és sorozat is készülhet. Diablo és StarCraft film is jöhet.

0
892

Call of Duty black opsA képregények után úgy tűnik, most a számítógépes játékok adaptációjának az ideje következett el – miután tegnap elsöprő sikert aratott a Warcraft: A kezdetek első előzetese az Activision Blizzard ma bejelentette, hogy létrehozzák a cég Activision Blizzard Studió nevű leányvállalatát, amelynek a célja az lesz, hogy a stúdió tulajdonában lévő népszerű játékokat előkészítse a mozis és tévésorozatos karrierre.
Hogy csak pár címet említsünk meg a kínálatból: Call of Duty, Diablo, StarCraft és a Skylanders – ez utóbbi lesz az első konkrét projektje a cégnek, egy animációs tévésorozat fog készülni belőle.
A Blizzard közeli terveiben szerepel a Call of Duty franchise mozis átültetése (egy komplett filmsorozatot terveznek belőle), amin annyira nem lepődünk meg, hiszen a játék minden egyes új részét egy remek élőszereplős trailerrel jelentették be, jobbnál-jobb sztárokkal – igazából a kérdés csak az volt, mikor jutnak el a felismerésig, hogy a 2,5 perces anyagnál talán hosszabbra is vevők lennének a rajongók.
A filmes tervekhez természetesen komoly szakemberekre is szükség van, ezt a hátteret egyrészt Nick van Dyk, a Walt Disney egyik igen nagy tapasztalattal bíró korábbi vezetője, valamint egy eddig titokban tartott kreatív igazgató fogja szolgáltatni. Van Dyk 9 évet töltött el a Disney-nél a vállalati stratégia vezetőjeként, nagyrészt az ő érdemeit dicséri, hogy a Disney elkezdte begyűjteni a népszerűbb franchise-okat, felvásárolva a Pixar, Marvel és Lucasfilm stúdiókat.
Na, melyik a kedvenc Blizzard játékotok, amit a Warcraft után a mozikba szeretnétek látni?


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ