A kínai bevételek általában elég fontos szerepet töltenek be egy-egy blockbuster bevételében, a Star Wars: Az utolsó Jedik ez biztosan nem így lesz, ugyanis két katasztrófális hétvége után a kínai mozik nemes egyszerűséggel levették a műsorról a filmet.
Az kudarc oka egy kínai Star wars rajongói oldal üzemeltetője szerint nemes egyszerűséggel annyi, hogy nem elég szépek a filmben szereplő színészek.

“Ezek a színészek nem túl szépen, ami rengeteg kínai embert visszatart attól, hogy megnézze a filmet. Mi rajongók gyakran viccelődünk rajta, hogy ha Finn-t Will Smith játszaná, a kínai emberek sokkal fogékonyabbak lennének, mert ő nagyon jóképű.” – nyilatkozta Chen Tao.

Chen Tao elárulta, hogy az eddigi Marvel filmek is csupán azért teljesítettek ilyen jól, mert: egyrészt jól ismert helyszíneken játszódtak, másrészt pedig a szereplők hozták a nézőközönség elvárt esztétikai szintet, és ezek szerint a Rey, Finn és a szerep kedvéért még a pólójától is megszabadult Kylo Ren nem teljesítette ezeket az elvárásokat.

Hogy őszinték legyünk, nem igazán tudjuk elfogadni Chen Tao magyarázatát (ami nem mellesleg igen rossz színben tünteti fel a kínai filmrajongókat), ettől azonban a tény megmarad, hogy Az utolsó Jedik óriásit bukott Kínában, és ennek a magyarázatát valahogy meg kell lelnie a Marvelnek, ha ne akar súlyos dollármillóktól elesni a jövőben…6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nem hiszem, hogy színészek külseje miatt bukott. John Boyega szerintem semmivel sem csúnyább pasi, mint Will Smith. Daisy Ridley is egy szép nő. Adam Driver ugyan nem az a tipikus férfi szépség, de nagyon jó színész és Kylo Ren karakteréhez amúgy sem passzolt volna a szépfiús külső (arra ott van Oscar Isaac.
    Inkább arról lehet szó, hogy a Disney elbízta magát és nem reklámozták eléggé a filmet, vagy pont, hogy túlzottan tolták és az emberek elbizonytalanodtak, mivel, ha valaminek nagyon nyomják a promócióját, azzal gond lehet és hát, valljuk be, Az utolsó Jedik nem aratott osztatlan sikert.
    Ez persze csak saját vélemény, de a színészek kinézetére fogni a dolgot nekem nagyon gagyi kifogás.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..