Aki valamilyen szinten nyomon követte a női főszereplőkkel készült Szellemirtók történetét, annak valószínűleg nem okoz meglepetést, hogy a film vaskos buktával zárja a mozis pályafutását.
Nem vagyunk Box office elemzők, de az alapvetően is komoly rajongói ellenszenv mellett szerintünk nem segített az sem, hogy a stúdió vezetője és a film készítői egymás után – és elég bunkó hangnemben – szólogattak be az internet közösségének, aminek köszönhetően sikerült még azok egy részt is maguk ellen fordítani, akik amúgy lehet, hogy megnézték volna a filmet. Az első igazi intő jel az volt, hogy az első előzetes rövid időn belül a “Youtube legjobban utált filmtrailere” lett, ám ekkor, ahelyett, hogy visszafogták volna a költségeket a várható veszteség csökkentése érdekében, még intenzívebb marketingkampányba kezdtek.
Az eredmény a The Hollywood Reporter számításai szerint igen vaskos, alsó hangon 70 milliós veszteség.
Bár a stúdió cáfolja a számokat és ennél jóval enyhébb veszteséget jelez előre, elég árulkodó, hogy bár a bemutató előtt még úgy beszéltek a filmről, mint egy teljesen új franchise nyitódarabjáról, most egyetlen szó sem esik arról, hogy készülnének a folytatásra.
Valószínűleg ez pár évig így is marad, de ha szóba is kerül is valamikor a Szellemirtók franchise újabb feldolgozása, az valószínűleg nem a mostani szereplőgárdával, és főleg nem Paul Feig rendezővel fog készülni.

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..