A július 4-i hétvége rendszerint elég erős az amerikai mozikban, idén három komoly filmet is bemutattak ezen a héten: Spielberg A barátságos óriás-át, a Tarzan legendáját, és a nagy sikert aratott A bűn éjszakája sorozat harmadik részét, a The Purge: Election Year-t.
A hétvége nyertese azonban mégsem az említett trióból került ki, hanem a Szenilla nyomában lett, amely immár harmadik hete vezeti a toplistát.
A Rotten Tomatoes-ra beérkezett kritikákban a három filmből egyedül A barátságos óriás kapott pozítiv értékelést (71%), a The Purge: Election Year 54%-ot, míg az új Tarzan film 35%-ot ért el (kritikánk a filmről ITT). A bevételek tekintetében azonban fordult a kocka, a második helyet Tarzan szerezte meg 38.1 millióval, harmadik lett az új Purge film 30.8-cal, negyedik pedig A barátságos óriás, amely 140 milliós büdzséből készült, ám mindössze 19,5 milliót hozott vissza a hétvégén, úgyhogy, bár a nemzetközi vetítések még megmenthetik a filmet, aligha fog bekerülni Spielberg legsikeresebb alkotásai közé.
A Tarzan legendáját már vetítik a hazai mozik is, A barátságos óriás hazai bemutatója augusztus 25-én lesz, a The Purge: Election Year-nek pedig még magyar címe sincs, nemhogy bemutatója.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ