Box Office hírek – A sötét lovag kálváriája

30
209

A sötét lovag - FelemelkedésA csütörtök éjszakai mészárlást követen a Warner Bros úgy döntött, kegyeleti okokból csak egy nappal később teszi közzé A sötét lovag – Felemelkedés hétvégi bevételi adatait – persze az ettől függetlenül kiszivárgott, és gyorsan el is terjedt a neten -, így a hivatalos adatok csak tegnap este érkeztek meg: a tragédia ellenére 160,8 millió dollárt sikerült elérnie a filmnek, amivel, ha nem is sokkal, de sikerült túlszárnyalnia a 2008-as A sötét lovag-ot, és minden idők 3. legjobb nyitóhétvégéjét produkálta.
A kritikai fogadtatása szintén remek volt a filmnek: a rottentomatoes-ra beérkezett írások 87%-ban pozitívak (remélhetőleg nem a rajongói fenyegetések hatására), az Imdb-n pedig a cikk írásának időpontjában több mint 100.000 szavazat mellet igen impozáns 9.2 ponton áll, amivel jelenleg minden idők 3. legjobb filmje.
Csütörtökön már magyar mozik is vetítik a filmet.


A hétvégi USA TOP 10:


1. A sötét lovag – Felemelkedés 160,887,295 $ (össz: 160,887,295 $ – költség: – millió)
2. Jégkorszak 4. – Vándorló kontinens 20,416,978 $ (össz: 88,840,284 $ – költség: 100 millió)
3. A csodálatos Pókember 10,887,111 $ (össz: 228,611,425 $ – költség: 230 millió)
4. Ted 10,011,610 $ (össz: 180,431,425 $ – költség: 50 millió)
5. Merida, a bátor 6,024,987 $ (össz: 208,774,173 $ – költség: 185 millió)
6. Magic Mike 4,291,432 $ (össz: 101,966,459 $ – költség: 7 millió)
7. Vadállatok 3,398,880 $ (össz: 40,055,075 $ – költség: 45 millió)
8. Tyler Perry’s Madea’s Witness Protection 2,253,074 $ (össz: 60,289,622 $ – költség: 20 millió)
8. Katy Perry: Part of Me 3,735,000 $ (össz: 18,588,000 $ – költség: 12 millió)
9. Holdfény királyság 1,831,471 $ (össz: 36,087,959 $ – költség: 16 millió)
10. Rómának szeretettel 1,420,891 $ (össz: 11,107,993 $ – költség: 5 millió)


30 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Korrekt. A bevételi adatok mellesleg a számunkra teljesen lényegtelenek. Ami inkább számít az a visszajelzés és azon kritikák alapján amiket én az elmúlt napokban elolvastam, nem hogy csalódni nem fogunk a filmben, de… Sőt! 😀

 2. Divatból nézik meg, mert “Nolan”, maga a film teljesen átlagos a sztorijával együtt, még a Green Lantern is színesebb ennél, csak hát arra nem rakták rá a Nolan nevet, hogy sikerre koronázzák :))

 3. Hát sztem meg azért mennek el az emberek, mert a tengerentúlon Batman(Superman-nel és WW-el karöltve) az első képregény volt! Kicsit nagy a hagyomány, és a szeretete a karakternek, és nem Nolan miatt! Szerintem… Amúgy Kaposváron nem is lesz éjféli vetítés!

 4. CK22!

  Ezt ugye nem mondod komolyan, hogy ez az “átlagos” trilógia azért sikeres, mert NOLAN nevet odatették!? És csak véletlen döntött nézettségi és bevételi rekordokat!? És csak véletlenül jók róla a legnagyobb kritikai vélemények (szinte kivétel nélkül!)
  Mondj már kérlek még egy ilyen képregény adaptáció trilógiát aminek ekkora sikere lett!
  A másik: ezek szerint, szerinted a Green Lantern teljes mértékben egy szinten van ezekkel a Batman filmekkel!? Hiszen az csakis azért nem lett siker ugyebár szerinted, mert NOLAN neve lemaradt…!?
  Te egy zseni vagy, hogy lehet ennyi ember vak :Đ Szólok mindenkinek, hogy csak NOLAN miatt nem lesz jó egy film 😉

 5. Igen, a 3.rész azért lett ilyen “sikeres” mert Nolant túlzóan ajnározzák és igazából, akkor is ennyi bevételt hozott volna a film, ha üres képkockát adnak le a mozikban..

  Avatárt is nem véletlen hoztam fel példának, már előre így volt beharangozva az is, hogy hű mekkora film, milyen jó film, ÉV filmje ja és igaz, még senki se nézte meg, de elkönyvelték.Ott is elég lett volna üres képkocka 3D-ben.
  Igazi agymosás…

  Ez a 3.rész miről szól?Sötét Lovag összeverekedik egy terroristával, lesz egy béna álarcos macska nő, meg Batmobil.És..?2013-ig volt pár száz ilyen film, jobb film.

  Nagyon rászoktak már erre, hogy rá erőltetik az emberre,hogy mi lesz jó,és már ezért nincs kedvem megnézni.Már ezt kezdik a Superman reboottal is.

 6. CK22: Ha egy rendező neve mond valamit, akkor naná h kiírják a trailerben. Légy szíves ne dobálózz megalapozatlan vádakkal, hiszen még nem is láttad a filmet. A film nem véletlenül az év legjobban várt darabja, ez azért van, mert az előző rész olyan brutálisan jó volt, hogy azért ülnek be rá az emberek, és nem azért mert “rá vannak kényszerítve”. Ez egy hülyeség. Ha egy rendezőt ajnároznak, az pedig nem azért van, mert találomra ráböknek valakire, hogy na, most őt fogjuk mindenhol reklámozni, hanem azért, mert az életműve lenyűgöző, ami már elegendő “reklám”. Nolan esetében, kérlek csak azt ne mondd nekem, hogy a Memento, az Álmatlanság, a Tökéletes trükk, az Eredet vagy az előző Batman-filmek szarok a te véleményed szerint!

 7. CK22

  Te saját magad ellen beszélsz amugy! Nem tünik fel? Ilyen ostobaságot amiket írkálsz, hát komolyan röhögnöm kell! Azt állítod, hogy senki se nézte meg, de mindenki elkönyvelte hogy mekkora film, meg az év filmje! Te ugyanezt csinálod, hogy nem láttad és elkönyvelted, hogy sz*r! Idéznélek: Sötét Lovag összeverekedik egy terroristával, lesz egy béna álarcos macska nő, meg Batmobil.És..?2013-ig volt pár száz ilyen film, jobb film.

  Menjél máshova trollkodni, ne beszélj olyan dolgokról, amit te is ugyanúgy élsz meg, csak más szemszögből…

 8. Én azért nem értek egyet veled CK22 mert az egy dolog hogy beharangoznak egy fimet meg jó marketinget csinálnak neki, de ha maga a film nem jó akkor a második hétre akkorát zuhan a bevétele mint az ólajtó. Nagyon sok film kezdett jól aztán mégis elhasalt, mert szarul csinálták meg. Nohlan
  nevét meg azért írják és hangoztatják mert még nem készített rossz filmet .Szerintem ez pont elég. Legyen meg a véleményed de másra eröltetni nem kell. Tudod van az a mondás ha mindenki hülye körülöttem csak én nem, el kéne gondolkodni azon hogy velem van a baj.
  Amúgy nem vagy véletlen rokona Puzsér Róbertnek? 🙂

 9. Slaver:

  Jajj, ne is emlegesd azt a gyökeret! Nem elég hogy egy ilyen szánalmas f*sz véleményezését kell hallgatnunk a tévében egy ilyen filmről, de még a moziban is az ostoba fejét kell bámulnunk mostanában. Kérjük vissza Völgyesinét!!!

 10. Opplá bocsi kétszer ment “jobban” szó 😀 Csak kicsit felhergelt itt egy érdektelen és megalapozatlan hozzászólás!
  A Puzséros dolog nagyon üt 😀

 11. Ez már itt nem az első topic, melynek CK22 igazi poéngyárosa lett ám a maga eszméletlen bölcsességeivel. Komolyan mondom: az ilyet öröm olvasni! 😀

 12. szerintem baromság amit írtál ck22 … ezek a nolan batman filmek szórakoztatnak nem csak úgy vannak nem attól lesz valami jó hogy ott van nolan neve… ha akkora szar lenne nem lenne rottentomatoes-on ilyen értékelés… példának okáért mondok 1 filmet amit szarrá ajnároztak annó és lófasz lett és le is lett húzva igaz nem nolan-el reklámozták de meg volt mögötte a marketing : titánok harca c. film előzetese jó volt lala és a végén kaptunk 1 kupac kakit 🙂

 13. Kész vicc az egész … Attól még hogy túl van hypolva még nem azt kéne hogy jelentse hogy leelőzi az olyan kultuszfilmeket, mint a Jó, a Rossz és a csúf, vagy a Ponyvaregényt. Ráadásul ez a denveri eset még több pontszámot fog neki jelent neki (Valószínűleg)

  Mindenesetre szerintem a Batman filmek kultusszá fognak válni, DE nem azért mert annyira jók, hanem az őket körülvevő tragédiák miatt …

  Jobb lett volna ha Nolan nem készítette volna el a filmeket, akkor talán még ma is élne 12+1 ember.

 14. CK22: Talán a te neved hiányzik Nolan helyére vagy mi? Ne hidd azt, hogy a nézők miatta fogják megnézni a filmet. Sokan azt se tudják ki ő és a film készítőit figyelembe se veszik csak érdekli őket a Batman mivel az előző két rész messze felülmúlta a régieket és várják a folytatást. Amúgy is ő a film rendezője, az egyik forgatókönyvíró, nélküle nem lenne ez az egész film…még jó, hogy ott a neve mindenhol. Nemtudom te mit éreznél ha te lennél a rendezője egy filmnek és más nevével reklámoznák a filmedet, szerintem nem engednéd meg magadnak…akkor ő miért tenné? 😀 Olyat is írtál, hogy teljesen átlagos a story-jával együtt XDD Nemtudom te mit láttál Nolan eddigi filmjeiben de én egy darab sablon-t sem vettem észre sőt olyan filmeket láttam amiket mostanáig a világ legjobbjainak tartok. Ha nem tetszik a Batman akkor maradj csendben magadnak mert senki nem kíváncsi az idétlen kommentjeidre. (:

 15. Norbi:

  Hihetetlen nagy hülyeség, amit leírtál.
  “Jobb lett volna ha Nolan nem készítette volna el a filmeket, akkor talán még ma is élne 12+1 ember.”
  Arról nehogy már Christopher Nolan tehessen, hogy egy idióta agya elborult!!! Ezen filmek nélkül is ugyanolyan hülye az az illető, és ha épp nem ettől, akkor egy másik filmből is vehet “ihletet”. Ez a dolog nem úgy működik, hogy egy ember normális, aztán megnéz egy filmet és hirtelen bekattan!
  A sorozat minden szempontból HATALMAS. Az azt övezőtragédia miatti felhajtás max a jegyeladásokat dobhatná meg, de ebben az esetben a kritikusok (az elismert rétegből) is egybehangzóan pozitívan nyilatkoztak a filmről, márpedig ők aztán tesznek a felhajtásra körülötte.

 16. David : A kritikusok muszájból értékelték róla, mert aki legutóbb rosszul kritizálta, azt kiutálták, és megjegyzéseket tettek rá… szóval tartom a véleményem.

 17. Szerintem Nolan biztosan érti a dolgát, mert számomra a Batman filmek mellett az Eredet az utóbbi évek egyik legnagyobb filmélménye, annak ellenére, hogy semmit nem tudtam előzőleg róla, csak, hogy a Batman rendezője készítette azt is.

  Hogy lehet-e filmet csak azért megnézni, mert X vagy Y készítette? Igen, aztán eldöntöd, hogy ez az alkotása lett-e olyan jó, mint az amivel nálad nevet szerzett az illető.

  Megnéztem Nolan filmográfiáját az itteni heves szócsata hatására: “követni fogom a divatot” és megnézem a Memento-t és a Tökéletes trükköt. Hátha jók lesznek “mert rárakták a Nolan nevet” 🙂

 18. Én még ajánlom a Követés című filmet is, ami egy nagyon korai Nolan-darab, teljesen ismeretlen arcok játsszanak benne, de a rendezői védjegyek már ott is felfedezhetőek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..