Az igazság ligája múlt héten érkezett új előzetese elég vegyes reakciókat váltott ki olvasóink körében, úgy tűnik tehát, hogy a DC-nek a bemutatóig hátralévő 1 hónapban továbbra is keményen kell dolgoznia, hogy meggyőzze a rajongókat, hogy érdemes jegyet váltani a filmjeire. A hazai forgalmazó jóvoltából kaptunk egy magyar feliratos videót is a filmhez, amely a “Hősök” címet kapta, és Az Igazság ligája minden egyes tagjától kapunk egy rövid bemutatkozást (a cikk végén meg megnézhető).

A csapat dinamikáját tekintve látunk némi hasonlóságot Bosszúállokkal, ezért párhuzamot vontunk, hogy nagyjából ki-kinek felelne meg:

Batman-Amerika kapitány – A vezetők:

Szuperhős képességeik ugyan nem emelnék őket a csapat élére, ám mindketten született vezetők – A többiekkel ellentétben a rögtönzés helyett a kidolgozott stratégiákban és a csapatmunkában hisznek. Felelősségteljes, komoly karakterek, akik általában kimaradnak a film humorosabb részeiből, inkább a konfliktusok középpontjában vannak jelen.

Aquaman-Thor – A harcosok:

Mind megjelenésükben, mint jellevonásaikban az igazi harcost testesítik meg, izmos, nagydarab emberek, akiknek az erejénél csupán az egója nagyobb, és ez időnként komoly bajba is sodorja őket. Bármilyen helyzetben gondolkodás nélkül fejest ugranak az akcióba, a lehetséges következménnyel nem számolva. A gondolkodás és a tervezés nem az erős oldaluk, ám szerencsére erejük és harci tapasztalataik kimentik őket a legtöbb problémás helyzetből.

Flash-Pókember – A vicces fiúk:

A csapat legfőbb poénforrásai: fiatal, tapasztalatlan csapattagok, akik tele vannak buzgó lelkesedéssel és bizonyítási vággyal. Képességeik alapján a csapat legerősebb tagjai lehetnének, ám meggondolatlanságuk miatt ők azok, akiket a legtöbbször kell kihúznia a bajból a csapat többi tagjának. A parancsokat nagyon nehezen követik és “szuperhős lét” mellett a tinédzserkor problémaival is meg kell küzdeniük.

Cyborg – Vasember – Technológia vs szupererő:

Eredetileg minden különösebb képesség nélküli emberek, aki a “csúcstechnológiának” köszönhetik szuper erejüket. A legtöbb helyzetet jóval lazábban kezelik társaiknál, folyamatosan élcelődnek és kötekednek velük, ami időnként konfliktust is okoz. A látszólag laza és nemtörődőm viselkedés azonban érző szívet takar: a legnagyobb áldozatot is hajlandóak meghozni, ha odáig fajul a helyzet.

Wonder Woman-Fekete özvegy – A végzet asszonyai:

Attraktív, határozott női karakterek, akik gyakran teljesen máshogy látnak egy-egy kialakult helyzetet, mint társaik és időnként külön utakon is járnak. Titokzatos, titkolózó karakterek. Fájdalmas múltbéli sebeik miatt a legtöbbször tartják az egy lépést távolságot a csapat többi tagjától. Vonzó külsejük miatt a csapat egyik-másik tagjai időről időre bepróbálkozik náluk, de ők a kizárólag a komoly érzelmeket és kapcsolatot keresik.

Superman – Bruce Banner/Hulk – A megállíthatatlan erő:

Egyértelműen a csapat legerősebb tagjai, akik azonban gyakran inkább átoknak, mint áldásnak érzik képességeiket – mindketten megtapasztalták már, mekkora károkat képesek okozni erejükkel. Bár remek csapatagok, akire mindig lehet számítani, nem igazán akarnak közel kerülni senkihez, visszahúzódó, önmarcangoló típusok.Az Igazság ligája videó – Hősök


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..