A 2014-es, Joel Kinnaman főszereplésével készült Robotzsaru remake elég mérsékelt sikert aratott a mozikban, ám a franchise tavaly ünnepelte a 30. évfordulóját, és minden jel arra utal, hogy továbbra is masszív rajongótáborral rendelkezik.
Edward Neumeier, az 1987-es eredeti klasszikus forgatókönyvírója nemrég egy független filmes fesztiválon azonban elárulta, hogy már dolgozik egy újabb Robotzsaru filmen, ami ugyan folytatás lesz, ám nem a reboot-é, hanem az eredeti filmé.

“Nos, nem árulhatok el túl sokat. Volt már egy rakás Robotzsaru film, nemrégiben volt egy remake is, de én azt mondom, hogy ez inkább visszatér a régi Robotzsaruhoz, amit mindannyian imádunk, és onnan indul tovább. Szóval valójában az első film folytatása, egy kicsit inkább régimódi”.

Az eredeti Robotzsaru széria az első részt követően erős mélyrepülésbe kezdett, és a rendezőváltások mellett a harmadik részre már a főszereplő Peter Weller-t sem sikerült visszacsábítani – az eredmény totális bukás lett mind anyagi, mind kritikai szempontból.

Az elmúlt években egyre nagyobb divat lesz, hogy egy franchise rosszul sikerült folytatásait megpróbálják meg nem történtté tenni – James Cameron például a második résztől szeretné folytatni a Terminator sorozatot, és Ridley Scott is szeretné, ha elfelejtenénk az Alien filmek A bolygó neve: Halál utáni részeit – mindkettőt jogosnak érezzük, és reméljük, hogy a Robotzsaru franhciseban is van még annyi potenciál, hogy tovább folytatódjon a sorozat.NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..