Az HBO életrajzi filmet készít Gorbacsovról

3
255

gorbacsov Leonardo DiCaprio és Tom Hanks lesznek az HBO logója alatt készülő Mihail Szergejevics Gorbacsov életrajzi filmnek. Az egykori Szovjetunió reformokkal sikerrel próbálkozó volt elnökéről szóló produkció forgatókönyvét John Shiban, a Hell on Wheels westersorozat atyja írja. Gorbacsov minden erejével azon volt, hogy véget érjen a hidegháború, törekvései és elvei sokak szemét szúrta és 1991-ben megpróbálták eltávolítani a hatalomból, sikertelenül. Majd több szovjet köztársaság is bejelentette, hogy önálló államként szeretné folytatni, Gorbacsovnak nem sikerült lebeszélni őket kilépési szándékukról, ezért 1991 december 25-én lemondott.
Leonardo DiCaprio és Tom Hanks korábban a Kapj el, ha tudsz mozifilmen dolgozott együtt. Gorbacsov és munkatársa, Pavel Palacsenko is részt vesznek az alkotás létrejöttében, tanácsadóként számítanak rájuk. A történet a Szovjetunió felbomlását meséli el az elnök szemszögén keresztül.


3 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..