Bármennyire is várjuk, James Cameron nem fogja elkapkodni a Avatar folytatásait – bár a legutóbbi infók alapján 2017 karácsonyán lesz bemutatva a második rész, a rendező szavai alapján ez nem egy kőbe vésett dátum, sokkal fontosabb a számára, hogy az ezt követő folytatások (Avatar 3 és 4) 1-1 év különbséggel kerülhessenek a mozikba. Az ok pedig az, hogy a három film valójában egyetlen nagy ívű történetet fog elmesélni.

“2017 Karácsonya a cél. Legalább is ezt jelentettük be. De ezt nem gondolom olyan fontosnak, mint azt, hogy mindhárom film kész legyen, és egy év különbséggel bemutathassuk őket. Egyfajta metakommunikációnak tartom azt, ami a három filmen keresztül fog futni. Mindhárom film önálló egész lesz, de egyben egy sokkal nagyobb történet része is.”

Cameron új megerősítette azt is, hogy a film látványelemei már közel készen vannak, és jövőre a forgatás is elkezdődhet.

“Többé kevésbé befejeztük a látványt, ami egy hihetetlen teljesítmény. Két éves feladat volt. Kész van minden lény, valamint a tájak, az új világok, amit Pandorán látni fogtok. A forgatókönyv írása még zajlik, de már majdnem kész van. A technikai fejlesztések is készen vannak. A színterek, az infrastruktúra is. Szóval jövő év elején tényleg neki szándékozunk látni.”

A tervek szerint a három film fej fej mellett fog készülni, az első film összes fontos szereplőjével – Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver és Stephen Lang – a fedélzeten. A folytatással kapcsolatos érzéseiről Cameron már az év elején nyilatkozott.

“Nyilvánvaló módon óriásiak az elvárások a filmekkel kapcsolatban, főképp az Avatar 2-vel. Be kell bizonyítanunk, hogy nem csak óriási mázlink volt az első résszel. Ezt kell megugranunk. Jól beleálltam a pofonban, hogy úgy mondjam.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ