A hétvégén végre mozikba került az Amerika Kapitány: Polgárháború, amelyben a Batman Superman ellen-hez hasonlóan nem külső ellenséggel, hanem egymással gyűlik meg a baja szuperhőseinknek – leginkább Amerika kapitánynak és Vasembernek, a többiek inkább csak muszájból sorakoznak fel egyik vagy másik fél háta mögött.
További közös vonás a két film között, hogy bizonyos szemszögből mindkét félnek igaza van, így a nézőre van bízva, hogy melyik csapattal ért egyet jobban.
Vasember azzal érvel, hogy a szuperhőscsapat akkor szolgálja a legjobban az emberiség érdekeit, ha az akcióikat egy nemzetközi tanács jóváhagyásával és irányításával viszik véghez, a kapitány azonban nem szeretné ha mások mondanák meg nekik, mikor és hol avatkozzanak bele az eseményekbe.
Vajon elkerülhetőek lenne a csapat által okozott mérhetetlen anyagi – és emberi – kár, ha az akcióikat gondosan megtervezné egy szakemberekből álló csapat? Vagy épp a hatékonyságukat vesztenék el az irányítással?
Te melyik csapat érvelését érzed erősebbnek?

Amerika kapitány vs Vasember - Te melyik csapatot választanád?
 • 54.25% - ( 185 votes )
 • 37.83% - ( 129 votes )
 • 4.4% - ( 15 votes )
 • 3.52% - ( 12 votes )

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Vasember. A kapitány felelőtlen. Inkább feladta volna a bosszúállókat mintsem válalja hogy felelősségre lehessen vonni.

  Vasember a jövőt képviseli. Ő azért küzd hogy ne keljen tovább küzdeni.
  A kapitány meg azt hiszi még mindig a második világháborúban van.

  Aki meg már látta a filmet az tudja hogy az ellentét nem emiatt tört ki a csapatban hanem bucky és kaptiány bromance miatt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ