Alkonyat – Újhold: elkezdtek dőlni a rekordok

3
80

ujhold_new_moon_poszter9Nem kellett Nostradamusnak lenni, hogy megjósoljuk: A Twilight Saga második része, az Alkonyat – Újhold (New Moon) igencsak át fogja rendezni az idei Box Office toplistás tabellát, és igen valószínű, hogy az All-Time listákon is sokan lejjebb fognak szorulni miatta. A hétvége voltaképp még csak most kezdődik, de a péntekkel kapcsolatos rekordok szinte kivétel nélkül új gazdát találtak:
– A 3514 moziban bemutatott New Moon péntek éjfélkor kezdődött éjszakai vetítésével 26 millió dollár bevételt ért el, ezzel a Minden idők legjobb éjszakai vetítése (USA) lett. A eredménnyel az eddigi csúcstartó Harry Potter és a félvér herceg-et szorította a második helyre, amely 22,2 millióval volt eddig a listavezető.
A mai napon van a hivatalos “nyitónap”, aminek rekordja A sötét lovag-hoz fűződik: 4366 helyszínen 67,2 millió dollár. Az Alkonyat – Újhold 4,024 moziban lesz bemutatva, ami kicsit kevesebb mint Christophen Nolan remekművének nyitónapos moziszáma, ám az elemzők szerint így is letazíthatja a “Királyt” a trónról.
Az Alkonyat, azaz az első rész éppen egy évvel ezelőtt debütált, a nyitóhétvégéjén 69.7 millió dolláros eredményel – ezt könnyedén meg fogja dönteni a második rész.


Alkonyat: Újhold /New Moon/ film adatlap
Alkonyat – Újhold magyar feliratos előzetes


3 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..