Alkonyat – Újhold DVD és Blu-Ray megjelenés

7
211

New-Moon-hatterkep_edward_jacob_bella2010. március 20-án debütált a nemzetközi piacon az Alkonyat – Újhold (The Twilight Saga: New Moon) DVD és Blu-Ray lemezeke írt változata, Edward és Bella magyar rajongói pedig azóta vártak rá türelmetlenül, hogy vajon mikor érkezik el hozzánk is a film. Mint tudjuk, a fő problémát az jelentette, hogy a Fórum Home Entertaiment, akik az első rész DVD változatának forgalmazói voltak, időközben megszüntette a DVD kiadással kapcsolatos tevékenységeit – A Fórum Home amúgy mozifilmekkel változatlanul foglalkozik -, így komoly harc bontakozott ki a kiadók között, hogy a birtokában lévő filmstúdiók forgalmazási jogai kihez kerülnek: ezek közül is kiemelkedő érdeklődéssel bírt a Twilight Saga második része, amiről senki nem tudott semmit, aki meg igen, az egyszerűen nem válaszolt a keresésekre.
A rengeteg Alkonyat – Újhold megjelenéssel kapcsolatos kérdésnek azonban vége: Immár hivatalosan is bejelenthetjük, hogy a film még a harmadik rész – Alkonyat – Napfogyatkozás – mozibemutatója előtt meg fog jelenni, igaz, nem sokkal korábban:

Alkonyat – Újhold (The Twilight Saga: New Moon) DVD premier: 2010. június 18

A Film DVD forgalmazója a Gamma Home Entertainment (GHE), egy új társaság, ami 2010. júniusában kezdi meg tevékenységét, a hátteréről pedig annyit kell tudni, az FHE két ügyvezető igazgatója, a Select Videó és a budapesti leányvállalattal is rendelkező New York-i székhelyű SPI közös vállalkozása. Az Alkonyat Újholdat a későbbiekben olyan filmek követik mint a Gamer – Játék a végsőkig, a Hírnév /Fame/, a Szőkőhév; vagy a Kecskebűvölők.


7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Néhány pontosítás:
    Az FHE soha nem foglalkozott mozifilmekkel – mármint moziforgalmazással. Kizárólag DVD és Bluray kiadással – mint az a nevéből is kiderül (Fórum Home Entertainment).
    Nem volt túl nagy harc a SPI jogaiért.

  2. Június 18 🙂 🙂 🙂 váááá 😀 Köszi szépen a hírt nagyon rendes tőled 😀 Készüljetek Újhold rajongók 18.-án este már nézhetitek is a filmet, mert megveszem… (Lili, sajnálom, de ebbe bele kellett törölnöm, nem rosszindulatból, sőt: nem szeretném hogy a későbbiekben meggyűljön a bajod a forgalmazóval)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..