A Batman Superman ellen – Az igazság hajnala minden idők legjobb szuperhős nyitóhétvégéje után továbbra is dönget a jegyeladások terén, így minden jel arra mutat, hogy a negatív kritikák ellenére jó irányba haladnak a stúdió Az igazság ligájával kapcsolatos tervei. Az filmmel kapcsolatos egyik legnagyobb kérdőjel az volt, vajon az elszántan tiltakozó rajongóknak sikerül-e megbékélniük a Ben Affleck által alakított új Batman karakterével – a jelek szerint sikerült, és bár nem érte utol népszerűségben Christian Bale denevéremberét (a szavazást itt éritek el), úgy néz ki, hogy nyugodtan lehet rá alapozni a jövőben is.
A közelmúltban Affleck elég sokat beszélt egy új önálló Batman filmről, amelyben nem csupán a főszerepét, de a forgatókönyv (társ)írását és a rendezői teendőket elvállalta, a projekt komolyságáról pedig az árulja el a legtöbbet, hogy a hét elején kiderült, hogy már kész is hozzá forgatókönyv.
A nagy kérdés azonban, hogy az stúdió eredeti terveiben nem is szereplő film vajon mikor kerül a mozikba? A Heroic Insider weboldal értesülései szerint hamarabb, mint gondolnánk.
Az oldal információ szerint az egyelőre cím nélküli Batman film a legmagasabb prioritást kapta a stúdiótól, és könnyen lehet, hogy nem sokkal a Flash után, azaz már 2018. nyarán a vászonra kerülhet.
A probléma ezzel csak az, hogy a stúdió 2018. nyarára már betervezte az Aquaman filmet is, így – ha igaznak bizonyulnak a hírek – kénytelen lesz némi módosítást eszközölni a bemutatónaptárán. Hogy miként, arról egyelőre csak találgatni tudnánk, ehelyett azonban inkább megvárjuk a hivatalos megerősítést. Ami tény, hogy ha tényleg 2018. nyarán be akarják mutatni az új Batman filmet, akkor hamarosan el kezdeniük az előkészületeket.
A DC filmek menete eddig a következő: Suicide Squad – Öngyilkos osztag 2016. augusztus 5., Wonder Woman 2017. június 23., Az Igazság Ligája 1. rész 2017. november 17., The Flash 2018. március 16., Batman (2018?), Aquaman (2018. július 27.), Shazam! 2019. április 5., Az Igazság Ligája 2. rész 2019. június 14., Cyborg 2020. április 3., Zöld lámpás 2020. június 19.

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Shazam! 2109. április 5
    Szerintem 2019. április 5. akar az lenni.

    Nekem is egyből ez az elírás feltűnt, hirtelen nem akartam hinni a szememnek mire rájöttem csak elírás lehet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ