Az elmúlt hónapokban többször is olvashattunk róla, hogy a 20th Century Fox próbálja tető alá hozni az új Predator filmet, aminek elvileg már van kész forgatókönyve, a rendezői pozícióra pedig leszerződtették Shane Black-et.
Black nemrégiben elárulta, hogy kezdetben vonakodott ugyan elvállalni a felkérést, a stúdió azonban meggyőzte róla, hogy igen komoly terveik vannak a filmmel, és nem fognak spórolni a költségekkel.

“Amikor felhívtak, eléggé bizonytalan voltam. Azt mondtam nekik: Figyeljetek. Bírom ezeket a filmeket. Csakhogy ott vannak ezek az összetákolt AVP-s ízék – drágák voltak, nagyjából rendben is vannak, de nem látok semmi igyekezetet, hogy valami igazán ütős készüljön belőlük. Egyik ugyanolyan, mint a másik. Erre ők azt feleleték: És mi van, ha azt mondjuk, szeretnénk újra feltalálni ezt az egészet, úgy kezelni, mint egy igazi nagy blockbustert, mint mondjuk az Alien: Covenant-ot? Valami nagyon nagyot akarunk. Ez egy olyan típusú film, amiért az emberek sorban állnak. Erre én azt kérdeztem tőlük: Komolyan szántok rá egy jó nagy rakás pénzt? Mire ők: Igen. Mire én: És komolyan nagyot, látványosat akartok? – Igen. – Basszus, ez érdekesnek hangzik.”

Shane Black megerősítette, hogy az új Predator film folytatás lesz, a projekt nagyságát pedig a Vasember 3-hoz hasonlította, amire tényleg nem sajnálta a pénzt a stúdió: A marketingköltségeket bele sem számítva mintegy 200 millió dollárt költött el rá. Összehasonlításképp, az Antal Nimród féle Ragadozók ennek az ötödéből, mintegy 40 millióból készült.
Shane Black szavai alapján arra következtetünk, hogy az új Predator film valószínűleg az eredeti első részt folytatása lesz – Neill Blomkamp is valami hasonlóra készül az Alien franchise-zal.

“Az első film szerintem nagyszerű volt, egy igazi ékszer a maga nemében. Úgy gondolom, van benne hely a kibővítésre is. Amúgy is imádom a korszakot, amiben zajlik, imádom a filmet, és Predatorok mitológiáját is. Szerintem pont azért kerestek meg, mert tudták ezt rólam… gyakorlatilag azt mondták, ha akarom, megcsinálhatom a Predator-t, de úgy kell kezelnem, mint a Vasember 3-at, nem pedig valami kis filmet. “Gyerünk, és csináljuk meg végre rendesen” – mondtam nekik.”

A hónap elején Arnold Schwarzenegger elárulta, hogy találkozott Shane Black-kel, és beszéltek a folytatás főszerepét illetően. Bár nincs semmi kőbe vésve, a rendező elárulta, hogy a tárgyalások továbbra is zajlanak – ez alapján elég valószínű, hogy Schwarzenegger valamilyen formában fel fog bukkanni a filmben.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ