UPDATE: Joe Russo épp most árulta el, hogy 67(!) karakter lesz a filmben.

Néhány évvel ezelőtt még erősen ódzkodtak a képregényes stúdiók attól, hogy egyszerre több hőst is felvonultassanak egy-egy filmben, a Bosszúállók sikere azonban bebizonyította, hogy működhet a film úgy is, ha nem csak egy dudás van a csárdában. Az újabban készülő szuperhős-filmekben már szinte kivétel nélkül társaikkal együtt láthatók hőseink, aminek vannak jó és rossz oldalai is. A jó oldalra sorolható, hogy a több hős miatt megnő a várható nézők száma, valamint az általában igen különböző mentalitású karakter között könnyedén meg lehet teremteni mind a drámai, mind a humoros helyzeteket, a negatív oldalon azonban ott áll az igen véges karakterenkénti játékidő és az általában több szálon futó sztori elrontásának lehetősége.
A kétrészes Avengers: Infinity War-ral a Marvel úgy tűnik új szintre emeli a “sokhősös” filmek kategóriát, Joe Russo rendező szavaiból ugyanis arra következtethetünk, hogy szinte a teljes Marvel Univerzumot fel kívánja vonultatni a filmekben.

“Van pár dolog, amit meglepetésnek tartogatunk, de egyvalamit elmondhatok: Nem fognak csalódni a nézők a filmbe kerülő karakterek mennyiségében. Az Infinity War alapkoncepciója az, hogy az egész Marvel Univerzum egyesíti az erejét, hogy legyőzze minden idők legnagyobb fenyegetését. Mi pedig tiszteletben tartjuk ezt az elképzelést.”

Ti mit szerettek jobban, a szóló hősfilmeket, vagy azokat, amelyikben több szuperhős is szerepel?

1 hozzászólás

  1. Teljesen mindegy csak jó legyen a sztori és azért legyen minden egyes szereplőnek valamiféle köze a harchoz, ne csak úgy egyszerűen belecsöppenjen az egyes jelenetekbe.
    Ha ennyi szuperhős lesz a filmeben akkor szerintem minimum 2x 2-3 órás filmnek kell lennie hogy minden egyes szereplőnek legyen valamiféle szerepe a filmben, mert ha másfél órába besűrítik akkor szerintem rontja a film élvezhetőségét.

    Bár az én szuperhősöm az csak egy lehet: HULK, DC-nél: Batman
    Kinek melyik a kedvenc szuperhőse Marvel + DC?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ