A Box-office elemzők 130-140 millió közé tették a Suicide Squad várható hétvégi teljesítményét, ám ez még azelőtt volt, hogy elárasztották volna a netet a negatívnál negatívabb kritikák (sajátunk ITT), így a legtöbben okkal várhatták, hogy a film végül alul fogja teljesíteni a várakozásokat.
Nem így történt.
Az öngyilkos osztag 135.1 milliós amerikai bevétellel zárta a hétvégét, amivel minden idők legjobb augusztusi nyitóhétvégéjét produkálta, az idén bemutatott filmek között pedig jelen pillanatban a harmadik, nem sokkal, de megelőzve a Deadpool-t.
Érdekes tény, hogy míg a Rottentomates kritikusai körében mindössze 26%-os tetszési aránnyal rendelkezik, a közönség 73%-a (ca. 86 ezer szavazat mellett) pozitívan értékelte a látottakat, és nagyjából ugyanezt az adatot adja vissza az Imdb is, ahol hasonló szavazatszám mellett 7.1 ponton áll a film. Elképzelhető, hogy a kritikusok kicsit átestek a ló túloldalára egymást tuningolva a rosszabbnál rosszabb pontszámok adásában? Vagy csupán a fanatikus rajongók szavazták fel az amúgy tényleg gyenge filmet? 0

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nagy volt a hype-ja, felfokozott a várakozás, a közönség és a kritikusok is tűkön ülve várták a filmet, így nem csoda a kiugró nyitóbevétel. A döntő a jövő hét lesz, hogy mennyivel esik vissza ez az összeg!

  2. Most jöttem ki a moziból. Nem lesz az év filmje de azért túlzás az a sok rossz kritika. Az itt kapott 3,5 pont nagyon kevés, szerintem. Magában a kritikában voltak dolgok amikkel egyetértek, de összességében nem volt rossz film. A BvS-nél nekem jobban átjött.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ