A Marvell a Vasember 3 Mandarin-csavarjáról

8
666

mandarinA Vasember 3 DVD/Blu-ray megjelenése kapcsán Louis D’Esposito, a Marvel társelnöke adott interjút az IGN-nek, és szóba került a film egyik legnagyobb csavarja, amely Mandarin nevéhez fűződik. Spoileresek leszünk, csak az folytassa a cikket, aki már látta a filmet.
A filmben Mandarin terroristavezérként tűnik föl és hadat üzen az Egyesült Államoknak (szinte megkerülhetetlen az Osama Bin Laden párhuzam). Azonban amikor Tony Stark később rátalál Mandarinra, kiderül, hogy az egész csak színjáték: felbéreltek egy szánalmas színészt, hogy játssza el a gazember szerepét.
Sok rajongóban visszatetszést keltett ez a megoldás, és az egész film alatt, de még utána is reménykedtek, hogy kiderül, Mandarin csak megjátszotta magát, és valóban terroristavezér, és egy esetleges folytatásban ismét visszatér. D’Esposito azonban elmondta, hogy nem volt semmi hátsó szándékuk, elégedettek ezzel a történetbeli csavarral, filmes szempontból nagyot ütött, és helyes döntés volt a részükről.
“Bár számítottunk rá, hogy lesz némi visszatetszés, de a csavar végül csodásan bevált, Ben Kingsley hatalmas színész, remekül helytállt a szerepben. A box office adatok pedig minket igazolnak, hogy helyes döntést hoztunk. Nem akarjuk megbántani a rajongóinkat, de egyszerűen lehetetlen mindenkinek megfelelni. A történet szempontjából ez egy remek csavar volt, és így megcsináltuk.”


8 HOZZÁSZÓLÁS

 1. “Spoiler veszély”

  Nekem tetszett is meg nem is ez a csavar. Jó poén volt, hogy e balfék színész játszotta el Mandarint, de végig vártam, hogy majd kiderül, hogy ez is csak egy átverés. Elvégre nála voltak a hatalom gyűrűi, amik képességei idézem:
  -“Bal kisujj: Ez a gyűrű lehetővé teszi, hogy hideget és a jeget generáljon és csapdába (pl.jégtömb) csalja ellenséget.
  – Bal gyűrűsujj: Ez a gyűrű felnagyítja Mandarin pszionikus energiáit, amely lehetővé teszi számára, hogy mentálisan manipulálja mások gondolatait és cselekedeteit.
  – Bal középsőujj: Ez a gyűrű lehetővé teszi,hogy villámokat hozzon létre.
  – Bal mutatóujj: Infravörös láng előállítására szolgál és meggyulladhatnak tőle az éghető anyagok.
  – Bal hüvelykujj: Mandarin generálni és manipulálni tudja az elektromágneses energia különböző formáit.
  – Jobb kisujj: Sötétséget és feltehetően sötétenergiát tud lértehozni.
  – Jobb gyűrűsujj: Sugár-szerű energia képes elpusztítani az atomok és molekulák kötéseit, amik élettelen tárggyá esnek szét. Ezt a gyűrűt 20 percig kell tölteni minden használat után.
  – Jobb középsőujj: A levegőt nagy sebességű örvénnyé alakítja. Tárgyakat lebegtethet vele.
  – Jobb mutatóujj: Hangrobbanást tud létrehozni.”
  – Jobb hüvelykujj: Ez lehetővé teszi, hogy manipulálja az atomi és molekuláris szerkezetek anyagait. A levegőt mérgező gázzá alakítja, ezeket meg is tud szilárdítani, amelyek cement-szerű anyaggá keményednek.

  Na ha ezeket a képességeket vesszük, akkor szerintem igen hülyék, hogy kihagyták ezt az egészet…

 2. BBQ, rohadt drága lett volna nekik, hogy ezt az összes képességet ellőjék a filmben. Valószínűleg ez magyarázza meg azt, hogy miért választották az “egyszerű, lökött színészt”.

 3. Spoiler.Folyamatosan azt olvasom hogy mekkora ászok voltak ezzel a csavarral a készítők.Hogy aktualitást adtak a filmnek,meg hogy Ben Kingsley nagyot játszott.Az én olvasatomban pedig kaptunk egy eszméletlen unalmas gonoszt a Guy Pearce karakterében,egy olyan színészóriást pedig mint Kingsley elherdáltak össz-vissz kb 10 perc játékidőért.Jah és nem ismerem a képregényt,de amit BBQ leírt,na az illett volna egy “A” katos szuperhős filmbe.

 4. Ássa el magát a Disney/Marvel emiatt a fantasztikusan kifundált csavarért, amivel jóformám megerőszakolták Vasmeber legnagyobb ellenfelét. A film ettől még nem volt rossz, de lássuk be, hogy nem lett valami nagy eresztés.
  Az első rész jó volt, a többi meg nézhető, néha szórakosztató

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..