A legnagyobb csalódást okozott filmek

44
406

harrison_ford_indiana_jonesMindannyian jártunk már úgy megszámlálhatatlan alkalommal, hogy hosszú ideje várt filmünkre beültünk a moziba, majd a vetítés végén igencsak keserű szájízzel távoztunk – a TotalFilm magazin az olvasóinak szavazatai alapján most összeállított egy 50-es listát, melyek éppen ezek a filmek szerepelnek: a legnagyobb csalódást okozott filmek.
A lista élén meglepő módon nem sokat emlegetett Star Wars I. rész: Baljós árnyak, hanem a legutolsó Indiana Jones film, a Indiana Jones és a Kristálykoponya királysága végzett, de előkelő helyen található rajta A keresztapa 3, a Pókember 3., és a Másnaposok 2 is, míg az emberiség ellen elkövetett legnagyobb bűnök egyikeként említhető Mátrix – Forradalmak “csupán” a 9. helyre került.
Szavazz a Facebook-on, neked melyik film okozta eddig a legnagyobb csalódást.


A 10 legnagyobb csalódást okozott film


1. Indiana Jones és a Kristálykoponya királysága (2008)
2. Star Wars I. rész: Baljós árnyak (2001)
3. X-Men – Az ellenállás vége (2006)
4. Keresztapa 3. (1990)
5. Pókember 3. (2007)
6. Másnaposok 2. (2011)
7. Álomháború (2011)
8. Superman visszatér (2006)
9. Mátrix – Forradalmak (2003)
10. Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét (2004)


44 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Az a gond ezzel, hogy ezek mindenkinek teljesen másak. Én pl. az Álomháborúban és a Másnaposok 2.-ben sem csalódtam, ellentétben a Gázt!-tal, így mostanság, de a listámon van például az új A csodálatos pókember is. Persze azért van hozzászólás, hogy mindenki kinyissa a száját. Kíváncsi vagyok kinek milyen filmek a legnagyobb csalódások! 😀

 2. Nos, én a Prometheus-t azért messze nem venném ám ide, kedves BBQ.

  Viszont mondjuk a plebsz által is (a számomra mind a mai napig teljesen felfoghatatlan módon) agyonajnározott Feláldozhatókat speciel igen.

  Továbbá ott vannak még mondjuk az AVP filmek egytől-egyig; vagy éppenséggel a Transformers két bűn rossz folytatása, avagy a Die Hard 4.0; ezek azok, amik így hirtelen még beugranak a listához.

  Az abszolút győztes amúgy nálam vitathatatlanul a Baljós Árnyak: az a rész a SAGA tükrében egyszerűen már ahhoz is méltatlan, hogy a STAR WARS főcíme ott legyen az elején (hát még a zenéjéhez)! 😀

 3. Nem tudod hogy a Matrix miért is volt nagy csalódás, mivel korszak alkotó film volt anno a vizuális effektek és a világunkról alkotott képről ami azért elgondolkodtató a mai napig!

 4. Ha ezt a listát nézem, akkor a Másnaposok 2. lenne az első helyen, mert erőltetett ostobaság, bűn rossz film lett. A másodikon pedig a Mátrix – Forradalmak, mert az első rész után, amire talán még a tíz pontot is megadnám, a fojtatások szintén teljesen elcseszett értelmetlen filmek lettek. A listán szereplő többi film úgy ahogy elmegy.
  A Transformers-ek szintén egy bárgyú széria…
  Az Alkonyat sorozat nem volt csalódás, mert ott előre tudtam, hogy mire lehet számítani…. és ezért azokat meg sem néztem.
  Más most nekem sem jut eszembe.

 5. Mortal Kombat 2 így kapásból ami anno letargiába ejtett:)Amúgy a Baljós Árnyak az 99-es.Az egyik ismerősömnek komoly csalódás volt,főleg mert több 10 ezres telefonszámlát csinált anno a 90-es években mire lejött a nagysebességgel:D Amúgy most őszintén.Hol vannak a régi nagy csalódások,vagy csak 2000 után csináltak szar folytatásokat?

 6. stranger: igazad van, mert ha a cikket olvasom ” vetítés végén igencsak keserű szájízzel távoztunk”, akkor nem így csalódtam a Prometheus-ban, hanem csak nem erre számítottam.

  Zöld lámpás tényleg letört, amikor megnéztem. A Penge filmeket már nem is említeném, Resident Evil-t nagyon szeretem, de 3. rész pocsék volt… vagyis tudom, hogy a többi sem nagy szám, de a 3. nekem nagyon nem jött be, konkrétan rám szóltak a moziban, hogy horkolok 😀 .

 7. Rabbit Wars : Nem a Matrix volt csalódás, hanem a harmadik része. Épp azért, mert nem hozta azt a szintet, amit te is leírtál. Átment agyatlanul lövöldöző, repkedő akciófilmbe, mögöttes tartalom nélkül, holott az első részt pont azért szerettük. Ami számomra innen nem minősült csalódásnak, az a Keresztapa 3. Nekem nagyon tetszett, jó, persze nem volt annyira emlékezetes, mint az első 2 rész, de azért csalódás semmiképp sem volt. A Star Wars I. viszont még mindig ugyanolyan borzalmas, mint első nézésre, szerintem annak illene az első helyen állnia. A tavalyi év legnagyobb csalódása mindenképp az Álomháború volt. Sőt, nem is szimpla csalódás, hanem máig fájó pont, hogy sikerülhetett ennyire félre egy film, ami a koncepciója szempontjából akár kultikus státuszba is emelkedhetett volna… Én személy szerit mindenképp idesorolnám a Spirit – A sikító várost és a Kilencet.

 8. A lista élén nekem is a Star Wars I. rész: Baljós árnyak állna azt pedig a Matrix 2-3 része követné.
  Az X-Men – Az ellenállás vége, a Pókember 3 és a Superman visszatér filmekkel speciel semmi gondom nem volt, de pl. a David által említett Spirit – A sikító bekerülhetne a 10-es listába.

  Pár további csalódás:

  Mindörökké Batman/Batman és Robin
  Frank Darabont féle A köd feldolgozás (2007)
  Stallone D-Tox filmje
  A bombák földjén (nem volt rossz film, de akkor sem értem, mire fel ez a sok díj)

 9. A Köd?? Szerintem jó volt…de spoiler!!!!!!!!!!!!!!!! rendkivül pesszimista volt a vége…és ezert volt erléggé nagy a csattanója…legalábbis szerintem…A Jones4-el nem értek egyet…de nagyon nem..igaz nem olyan volt mint a klasszikus triólogia de akkor is…viszont én a Hangover 2-t mindenképpen az “élmezőnybe” tenném…az elsőn VINNYOGVA visitottam a röhögéstől…de ez….hu de semmilyen egy film…:(((

 10. Számomra a Narnia filmek okoztak csalódást, pedig szeretem a fantasy filmeket. Talán bennem van a hiba és valami Gyűrűk Ura-szerű filmekre vártam.
  Azt sem értem, hogy a könyvek miért ilyen hihetelenül népszerűek Angliában.

 11. Zöld lámpás –> fújfújfújfúj!!! Szeretem a képregény adaptációkat, de ez a film felháborítóan gyatra lett, nálam felér egy Batman és Robinnal.

  További csalódások nem sorrendben: Másnaposok 2, Superman visszatér, Éhezők viadala, Transformers 2,3

 12. Nekem pl az Indiana Jones 4. része 1 kicsit csalódás volt, hiányzott az a régi Indi humor és kaland 😀 Bár volt benne egy két poén.
  Transformers 3-ba igazából nem vártam nagyon sokat tőle, a történet pocsékabb volt, mint amire számítottam, teljesen elk*rták…
  Szellemlovas 2: A kritikát, meg a kommenteket olvastam, azt hiszem 3,5 pont volt rá adva… ennek jegyében néztem meg és mondhatom, hogy ez volt életem egyik legrosszabb filmje. 1 pontot se ér. Max 0,5 pontot, az is Cage miatt.
  Mátrix – Forradalmak: Hát ettől a filmtől sem ájultam el, a legrosszabb része az volt, amikor meghalt az a nő… kár hogy kiírták a szerepből. Az 1-2 rész élvezetesebb volt, sokkal!
  Karib-tenger kalózai 4. – A látvány szép volt, maga a történet is rendben volt úgy ahogy… a sziréneket külön kiemelném, szerintem jó ötlet volt. Viszont itt is hiányzik a régi vágású Jack Sparrow, hiányzott a régi humora, a poénok inkább erőltetettek voltak. Pedig úgy mentem moziba, hogy valami jó vígjátékot fogok látni… valamiképp tévedtem.

  Lehet, hogy van még valami, de nem emlékszem már rá… majd mások úgy is mondanak még 😀

 13. Nem sorrend Bombák földjén,Ünneprontók ünnepe,Az utolsó csepp,Karib 3.rész,Grindhouse,Jackie Brown, Ocean’s Twelve,Sherlock 2,Bad Boys,Dick és Jane trükkjei.Biztos volt még de most ennyi

 14. Tényleg! Még a Szellemlovas (az első, mert én még mindig csak azt láttam, hála az égnek) is hatalmas csalódásnak bizonyult, pedig emlékszem: a trailer-ei nagyon ott voltak a szeren! 😀

 15. Lista: (nem sorban)
  Szellemlovas 2
  Megtorló 2
  Batman és Robin
  D-tox
  Conan a barbár 2011 (nagyon gyenge film volt)
  Állomháború
  Sherlock 2

  A Baljós árnyak és az Indy 4 szerintem kimagaslóan jó volt, ugyanazzal a hangulattal mint az előző részekben fellelhető volt!

 16. Nekem az Indy 4 bizony túl “steril” volt. Kb. a nevadai sivatagig rendben volt, azután stúdiószagúak lettek az akciók. Míg a Kereszteslovag tankos bunyói izzadtságban, porban és koszban fürödve baromi valóságosnak tűntek, addig a legújabb részben például a dzsungelbeli fogócska harmatgyengén sikerült… akárcsak az Indy fia-szálnak a bevezetése.

 17. Szerintem például a Sziriána, vagy a Larry Crowne című film is elég nagy csalódás volt, utóbbiban Tom Hanks-től jóval többet vártam volna. De hogy még néhány példát említsek: Suszter szabó baka kém (amit én unalmasnak találtam), Taxi 3, Taxi 4, A törvény gyilkosa, Csizmás a kandúr, Hogyan lopjunk felhőkarcolót, hirtelen ennyi jutott eszembe. 🙂

 18. A szállító 2 volt az a folytatás, amikor majdnem ,,sírva” jöttem ki a moziból. 🙂 Az első rész sikere után, egy olyan pocsék filmet kiadni, mint az volt. Borzalom!!!

 19. Inkább azt lehetne manapság számolni, mi NEM okoz csalódást, annyira ritka a jó film. Amióta minden a látványról szól csak csodálkozunk, mitől van a rossz szájíz a fantasztikus trailerek után.
  Egyébként nem tudom nem észrevenni, hogy a képregény adaptációk milyen nagy számban vannak jelen a személyes listákban.

 20. Tron: Örökség, Avatar – na ezek nekem csalódást okoztak (természetesen nem a látvány miatt) 🙂

  A Keresztapa 3 nekem nem volt pofára esés, annyi év eltelte után nem gondoltam volna, hogy az 1-2 színvonalát hozza… de még így is nagyon jó!

  A Baljós árnyakról meg csak annyit, hogy ha kiszedik az összes JarJar os jelenetet akkor egy élvezhető (nem gyerek)filmet kapunk.

  Bosszúállók??? ez remélem vicc volt… én speciel pont azt kaptam amire vártam 🙂

  Az Álomháború meg szerintem minősíthetetlen…

 21. “Falon lévő tehénnel vitatkozni olyan, mint vonat kerekek nélkül – nem visz sehova”

  Na nekem ez a klasszikus jutott az eszembe a értelmetlen vitáról…

  (Tényleg! A munkatársak feldobhatnának valamit azoknak, akik tudják, hogy melyik klasszikus filmben, melyik történelmi színész mondta ezt, és kinek és kinek a regényének a paródiájában! Mert abban az egy filmben több muníció van, mint 2012 utolsó félévében megjelent összes 3., 4. 5. vagy x. valamilyen folytatásnak, remake-nek 3D-ben…)

  Szóval ízléseken vitatkozni?
  Elég prosztó dolog!
  Az ízlés nem utasítható!
  Például a Mátrix hogyan lehet csalódás? Egy korosztálynak szólt, nekik ez vagy bejött vagy sem – de utóbbi nem csalódás!
  Az idősebbeknek, akik a témát évtizedek óta olvashatták könyvekben és az életüket nem a net előtt töltötték döntően, a Mátrix szintén vagy tetszett vagy baromságnak tartották.
  De egyik sem csalódás?
  Vajon a Baljós árnyak miért csalódás? A Prométeusz? Mert egyeseknek más volt a vágyuk?
  De az nem a rendező baja ám! Hanem az illetőé!

 22. Grigorij: Nagyon sok okosságot mondasz. Szerintem a filmes csalódás első lépcsőfoka, amikor felmerül az emberben, mekkora vacakságra is költötte el pénzét? Persze… persze, mondhatják sokan. Hiszen Hollywoodban kiváló reklámszakik kotlanak tojásaikon. Pontosan tudják, milyen mézesmadzaggal lehet lépre csalni a szerencsétlen nézőt, aki bizony tehén. Méghozzá fejőstehén a fejőstehenebb fajtából. Harsány trailerekkel és a marketingrizsával szépen megvezetnek, csupán a végtermék lesz gyakran siralmas. Szegény Riska pedig csendesen kérődzik a 3D-s szemüvege mögött lapulva, mert igen jámbor fajta…

  A csalódás szerintem is ízlés és nézőpont kérdése, és a hozzászólásokban kipletykált filmekre is ezen szabály lehet érvényes. Mert, ahány ember, annyi vélemény. Milyen egyszerű dolga van a horoszkópnak!

  De fordítsuk meg a dolgot! Én például nem csalódtam a Tron: Ökörségben :), sem az Alkonyat ványadt vámpírjaiban. Sem A Macskanőben, sem a többi veretes produkcióban. Mivel pontosan azt kaptam, amire számítottam. Mert a szart is el lehet adni, csak szépen kell becsomagolni! 🙂

 23. A lista majdnem minden pontjával egyetértek. Kivéve az X-MEN-t. Szerintem egy látványos és pörgős film lett a Last Stand. Persze meglehetett volna csinálni jobban is, de hát ez mindegyik filmre igaz.

 24. az ember általában fiatalként csalódik nagyokat aztán egyre kisebbeket.életem talán legfájobb filmes fiaskoja az a hegylakó2 volt.a mai filmek már nem okoznak csalodást mert már nem jó film gyártása a cél hanem mások a szempontok,igy ha szar se zavar mert csak röhögök rajta.óriási nagy mázlim hogy én még JÓ filmeken nőttem fel.a Keresztapa 3 amugy egy nagyon jó film.

 25. nekem a legnagyobb film csalódásom életem során: kaptár 3, batman 2 a sötét lovag, pókember 3, rémálom az elm utcában 2, mortal kombat 2, tekken movie, alvin és a mókusok 3, jégkorszak 4, és még sorolhatnám………. De az indiana jones 4. részét nem tom mért huzták le, mért volt ez csalódás, sztem a második legjobb indiana jones film, azaz egyik legjobb a 4 film közül. hát igen a 2-őt nem előzi meg 😉 (am a star wars 1.-et mért tekintik csalódásnak????? sztem jó star wars film)

 26. Robi: Azt tartjuk ugyebár, hogy “az ízlésről nem lehet vitatkozni” de azért az, hogy neked csalódás volt a Sötét Lovag, hát hmm… Hogy-is-mondjam? – Mégiscsak több mint érdekes. 😀 Na mindegy, te tudod! 😀

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..