Ridley Scott nemrég az Empire magazin podcastjának a vendége volt, és bár a téma alapvetően a Szárnyas fejvadász 2049 volt, szóba került az Alien: Covenant folytatása is, amiről elég meglepő dolgot árult el a rendező.

“Azt hiszem, maga az Alien evolúciója nagyjából véget ért, én azonban próbálok továbblépni ezen, egy új sztorival, amiben az mesterséges intelligencia venné át a főszerepet. Egy olyan világról beszélünk, amit az M.I. teremtene, ha egy új bolygón találná magát. Nagy terveink vannak a következő filmre.”

Az Alien: Covenant végére visszaemlékezve elég könnyen el lehet képzelni, hogy milyen események vezethetnek a Scott által leírt következményhez, attól pedig szerintünk nem kell félni, hogy az Alienek kimaradnak a filmből, a rendező csupán azt állította, hogy az evolúciós folyamatuk ért véget, nem pedig a szerepük.
Ami kicsit fura, az az, hogy Scott nem nevezi a nevén David-et, hanem általánosságban beszél a mesterséges intelligenciáról – reméljük idővel magyarázatot kap ez is.

Az eddig készített két film sok Alien rajongónak csalódást okozott ugyan, ám ennek ellenére szerintem mindenki úgy van vele, hogy hadd jöjjön a harmadik is…

1 hozzászólás

  1. A rometheus nagyon tetszett, de a Covenant után azt mondtam, h kár volt. S ilyen véggel és megalapzással a következő résznél sem számítok túl sok jóra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..