Denis Villeneuve, a Szárnyas fejvadász 2049 rendezője elkezdett foglalkozni a régóta halogatott Dűne remake-kel, és a Fandom-mal készült legutóbbi interjúban már el is árult pár gondolatot arról, milyen irányba szeretné vinni a projektet.

“A Star Wars legtöbb ötlete a Dűne-ből ered, úgyhogy elég nagy kihívás lesz elkészíteni. Az az ambícióm, hogy egy olyan Star Wars filmet csináljak, amit még sosem láttunk. Bizonyos értelemben egy felnőtteknek szánt Star Wars-ról beszélünk. Meglátjuk.”

A Dűne rajongók nagy része tudhatja, hogy Alejandro Jodorowsky már a 70-es évek közepén megpróbálta elkészíteni a Dűne adaptációját, ám az rengeteg belefektetett munka ellenére nem jutott el az előkészítési fázisba. 2013-ban még egy dokumentumfilm is készült Jodorowsky erőfeszítéseiről, amiről a legtöbben azt állítják, hogy komoly hatással volt nem csupán a Star Wars, de az Alien és a Szárnyas fejvadász filmekre is. Villeneuve szerint arrogáns dolog lenne azzal próbálkoznia, hogy Jodorowsky filmjét elkészítse, ám egyértelmű, hogy abban az irányban gondolkozik.

“Jodorowsky egy egyedülálló, nagyon erős látnoki tehetséggel bíró személy. Én teljesen más személyiség vagyok. Merész és arrogáns lenne azt állítanom, hogy megpróbálom (az ő filmjét elkészíteni). De nagyon szeretnék találkozni, és beszélni vele. Fantasztikus filmesnek tartom, és nagyon szeretném az ő Dűnéjét látni. Vajon ugyanazt a Dűnét képzelte el, mint én? Messze nem. Biztos vagyok benne, mert ő teljesen egyedi.”

Denis Villeneuve saját terveiről egyelőre semmit nem árult el, de reméljük, hamarosan többet fogunk tudni arról is.NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..