A Con Air és a Tolvajtempó forgatókönyvírója a Jumanji filmben

0
158

Scott_RosenbergNem új hír, hogy a Columbia Pictures stúdió újraindítja a Jumanji filmet, minden bizonnyal szériában, azaz több részben gondolkodva: először néhány éve került elő az ötlet, akkor a Felforgatókönyv forgatókönyvírója, Zach Helm állt neki a szkriptnek, hogy az 1995-ös, Robin Williams főszereplésével készült eredeti film sztoriját újraértelmezze, magára a misztikus társasjátékra hegyezve ki a történetet, amely játékosait egy rejtélyes dzsungelbe repíti, illetve annak lakóit idézi meg a játékosok világában. Már ekkor heves ellenérzést váltott ki a Jumanji rajongók körében, akik újabb értelmetlen remake-nek bélyegezték a projektet. A zúgolódás a stúdiót nem igazán hatotta meg, a Jumanji munkálatai fű alatt tovább folytak, olyannyira, hogy kitűzték a film premierdátumát is: jövő Karácsonykor újra feldübögnek a dobok a multiplexekben!
A projekt időközben új forgatókönyvírót is kapott Scott Rosenberg személyében, aki a fent említett akciófilmeken kívül a Pop, csajok, satöbbi, a Kenguru Jack és az épp témába vágó Zoo című tévésorozat társírója is egyben, aki figyelembe vette a rajongók nyűgét, s állítólag nem az 1995-ös filmet, hanem Chris Van Allsburg gyermekkönyvíró eredeti könyvét adaptálja vászonra (amelyben nem szerepel a karakterek időskori változata), magyarán csak nagy vonalakban lesz köze Robin Williams filmjéhez. Van Allsburg nevéhez fűződik egyébként a Polar Expressz és a Zathura – Az űrfogócska is: mind az ő könyvéből készültek eredetileg. Rosenberg segítségére van Jeff Pinker is tanácsadóként, akinek a neve tévésorozatokkal kapcsolatban lehet ismerős (Lost – Eltűntek, Alias, A rejtély), s aki jelenleg igencsak felkapott Hollywoodban, olyan projektekben működve közre, mint Az ötödik hullám, a Transformers 5 és Stephen King Setét Torony adaptációja.
Meglátjuk, hogy Rosenberg és Pinker vérfrissítése mit eredményez a történetnél, amely Helm tolla alatt inkább a vígjátéki vonal felé kanyarodott el. Legfőbb ideje, hogy a stúdió mozgásba hozza a fogaskerekeket, mivel meglehetősen kevés idő áll rendelkezésre, hogy tető alá hozzák ezt a nagy költségvetésű produkciót, amelynek – rendező szintjén legalábbis – még gazdája sincsen.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ