Minden idők legdrágább francia filmjeként és Luc Besson személyes kedvenceként indult útjára a Valerian és az ezer bolygó városa, ám a 180 milliós költségvetésből készült film Amerikában “az év bukását” produkálta: a teljes vetítési ciklus alatt mindössze 40 milliót hozott. Az eredményt némiképp szépítette az USA-n kívüli területekről érkező további 181 millió, ám ennek ellenére a legtöbben borítékolták, hogy a filmhez biztosan nem fog folytatás készülni.
Luc Besson azonban nem így gondolja.

“Értékelem az olasz hozzáállást. És Japán is nyitott. Még van pár további ország is. És mindezek tetejébe egy óriási rajongóbázisa lett a Valerian-nak. Nagyon meg vagyok lepődve. Szinte minden nap kapok üzeneteket, az emberek egyszerűen kiáltanak a Valerian 2-ért. tehát Tan egy közönségünk. Tehát pozitív.”

Besson-t szembesítették a film gyatra bevételével is, és megkérdezték, hogy ez mennyire van kihatással a Valerian 2-re.

“Tudjátok, a világ összes rendezőjenék ilyen elismerést kívánok. Mivel igen komoly szinten vagyunk vele. Ma kicsit másképp mennek a dolgok, mint 5-10 évvel ezelőtt. Az emberek máshogy fogadják be a filmeket. Kb. 3 hétig marad a vásznakon egy film. Amikor Az ötödik elem vagy a Leon filmeket készítettem, azokat 12, 15, 20 hétig vetítették a mozik. Most az embereknek már nem nagyon van idejük moziba járni. Kb. 2-3 hétig játszanak egy filmet a mozikban, aztán jön a VOD, később a DVD, majd a TV, sokan csak az utóbbiakon látják csak a filmet. Várjuk meg, amíg ez az ún. “első kör” lefut.”

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..