Egy-egy Star Wars vagy Jurassic World kaliberű filmtől eltekintve évek óta a képregényadaptációk uralják a bevételi toplistákat, a műfaj két legnagyobb riválisa, a Marvel és a DC Comics között pedig egyre komolyabb a verseny az elsőbbségért. A műfaj rajongói pedig örülhetnek: jelen állás szerint 2016-ban nem kevesebb, mint 7 alkotás vár ránk a mozikban. Hogy ki melyiket várja a legjobban, annyira nem is érdekes, hiszen elég valószínű, hogy aki szereti az ilyen témájú filmet, valószínűleg minegyiket meg fogja nézni. Nézzük most sorban, milyen szuperhősök várnak az idén:

Deadpool – 2016. február 12. (Magyar bemutató: február 21.)

Ryan Reynolds visszatér az X-men kezdetek: Farkas-ban alakított nagyszájú, gátlástalan antihős szerepébe, méghozzá egy, a műfajban szokatlan, korhatáros filmben. A Deadpool szorosan kapcsolódik az X-Men univerzumhoz, két új mutáns is bemutatkozik benne, valamint az “újratervezett” Kolosszus-t is láthatjuk majd benne. (Marvel)

Batman Superman ellen – Az igazság hajnala – 2016. március 25.

A DC Batman Superman ellen – Az igazság hajnala filmje az egyik legvártabb idei képregényadaptáció, a siker pedig nem csupán maga a film, de az ezt követő Igazság ligája miatt is kiemelkedően fontos a stúdiónak. (DC Comics)

Amerika Kapitány: Polgárháború – 2016. május 6. (Magyar bemutató: 2016. május 12.)

Az Amerika Kapitány: Polgárháború immár sokkal inkább a Bosszúállók sorozat folytatásának tekinthető, mint a kapitány soron következő, szóló filmjének. A Bosszúállók csapata egy új kormányrendelet miatt két táborra oszlik, és a korábbi szövetségesek ezúttal egymás ellen harcolnak. (Marvel)

X-Men – Apokalipszis – 2016. május 27.

Decemberben már előzetes is érkezett az X-men sorozat legújabb részéhez, amelyben egy ősi, isteni hatalommal bíró mutáns ébred fel évezredes álmából, és úgy dönt, ideje kicsit megreformálni az emberi fajt. (Marvel)

Suicide Squad – Öngyilkos osztag – 2016. augusztus 5.

A remek színészekkel (Will Smith, Tom Hardy, Margot Robbie, Jared Leto) teletűzdelt formabontó csapat a DC világának börtönbe került gonoszaiból állít össze egy elitalakulatot, amely büntetésének csökkentése fejében olyan küldetéseket vállal, melyekben igen komoly a várható elhalálozási esély. Szintén van már előzetes. (DC Comics)

Gambit – 2016. október 7.

A szintén az X-men kezdetek: Farkas-ban bemutatkozott mutáns hamiskártyás szerepét Taylor Kitsch helyett inkább Channing Tatum-ra bízták. A sztoriról egyelőre nem sokat tudni, de lassan ideje lenne, ha elkezdenének érkezni az anyagok. (Marvel)

Doctor Strange – 2016. november 4. (Magyar bemutató: 2016. november 10.)

Egy brilliáns, ám elég arrogáns sebész (Benedict Cumberbatch) élete jócskán megváltozik, amikor egy varázsló a szárnya alá veszi, és megtanítja neki, hogy védje meg a világot a gonosz ellen. Már elkezdtek hozzá érkezni az anyagok. (Marvel)

1 hozzászólás

  1. Én leginkább a DC filmeket várom, de érdekel a többi is. Batman v Supermantől sokat várok a két (számomra) ikon miatt, Öngyilkos osztag a negatív karakterek és a rendező miatt érdekel, Deadpoolt ,mert végre sok idő után egy korhatáros Marvel film, Doctor Strange-t, mert bírom Cumberbatch-ot. 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ