Májusban már pletykaszinten elterjedt, hogy a Sony Pictures rekordkörüli összeget ajánlott Daniel Craig-nek, ha hajlandó visszatérni James Bond szerepébe, most azonban már konkrét számot is kaptunk hozzá, mit takar az ajánlat: 150 millió dollárt, ami két további Bond filmre kötelezné el a színészt. Daniel Craig már eddig is a legjobban fizetett Bond-színészként volt számontartva, a beszámolók szerint a 007 Skyfall-ban 14.8 millió, a 007 Spectre – A Fantom visszatér-ben pedig már 24 millió dollárért szerepelt, és ráadásul ezek nem is végösszegek: egyes oldalak szerint a Spectre után mindent összevetve ca 60 millió dollárral vastagodott a bankszámlája. Az A-listás Hollywoodi sztároknál nem ritka, hogy 40-50 milliót – vagy többet – keresnek egy-egy, a mozikban jól teljesített blockbusterrel, 75 milliós “indulóösszegről” azonban még nem igen hallottunk, úgyhogy ha elfogadja Craig az ajánlatot, valószínűleg egycsapása minden idők legjobban fizetett színészévé fog válni.
Ha a másik oldalról közelítjük meg a dolgot, a stúdió valószínűleg komoly bajban van, ha gyakorlatilag egy teljes film költségvetését feláldozza egyetlen szerep kedvéért. A Bond-filmek eddig sem érkeztek túl sűrűn, a 3 éves periódus napjainkban már nem túl elfogadható, márpedig ha nem találnak gyorsan valakit a szerepre, még ez is kérdésessé válhat.
Egy projektközeli forrás az alábbiakat nyilatkozta az ügyben:

“A stúdió kétségbeesetten próbálja bebiztosítani a színész szereplését, miközben igyekeznek megtalálni a fiatalabb, hosszú távú megoldást. (Daniel Craig) zseniálisan keveri a kártyáit. Mindenki tudja, hogy a vezetők mennyire istenítik őt, és elveszíteni őt most, amikor a franchise amúgy is ilyen nehéz időket él át, szóba sem jöhet. Daniel a kulcsa a nyugodt, zökkenőmentes átállásnak, a Sony és Bond főnökök pedig eléggé aggódnak ahhoz, hogy fejedelmi váltságdíjat fizessenek azért, hogy ez így is történjen. Ha belemegy, fej-fej mellett forgatják le a két filmet, mielőtt a szó átvitt értelmében átadhatja a stafétát másnak, aki egy új korszak kezdetét jelenti.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ