Zombi

0
495

Dr. Bowles, a híres tudós hajója visszatér New York kikötőjébe, azonban a doktor, a többi utas és a legénység helyett mindössze egyetlen zombi van a fedélzeten. A doktor lánya, Anne (Tisa Farrow), aggódik édasapjáért, így az újságíró Peter West (Ian McCulloch) társaságában felkerekedik, hogy elutazzon az Antillákra, hogy az elátkozott Matool szigeten megkeresse apját és a zombi-járvány okát. Közben Dr. Bowles barátja, Dr. Menard (Richard Johnson) is kutatásra indul, hogy megtalálja az élőhalott-kór ellenszerét.
Lucio Fulci kultikus zombis horrorját George A. Romero Holtak legendás fimjének, a 78-as Holtak hajnala (Dawn of the Dead) folytatásaként képzelte el. Ennek köszönhető, hogy a film Olaszországban a ’Zombi 2’ címmel látta meg a napvilágot. A Fulci-féle klasszikus most októberben digitálisan felújítva, extrákkal teletömött változatban DVD-n is megjelenik, így a kultusz-gore filmek rajongói készülődhetnek gyűjteményük bővítésére.


ZombiFilm adatlap

Eredeti cím: Zombi 2 /Zombie, Zombie Flesh Eaters/
Bemutató (Olaszország): 1979. augusztus 25.
Magyar cím: Zombi
DVD megjelenés: 2009. október 28.
Műfaj: Horror
Rendező: Lucio Fulci
Forgatókönyvíró: Elisa Briganti, Dardano Sacchetti
Szereplők: Tisa Farrow, Al Cliver, Richard Johnson
Filmstúdió:


Zombi film képek:
Zombi előzetes /Trailer/Zombi film klip (erős idegzetőeknek)Kapcsolódó anyagok:


IMDb adatlap

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..