Viszontlátásra odafönt – magyar előzetessel

0
592

Tartalom: Pierre Lemaitre idehaza is népszerű, Goncourt-díjas regényének adaptációjában a szadista Pradelle főhadnagy (Laurent Lafitte) a háború utolsó óráiban levezényel egy teljesen értelmetlen rohamot a kitüntetés reményében. A két szerencsétlen közkatona, Édouard (Nahuel Pérez Biscayart) és Albert (Albert Dupontel) csaknem az életükkel fizetnek ezért.
A vérfürdő maradandó károkat okozott a túlélőkben. Édouard az utolsó csatában elvesztette a fél arcát, ezért arra kéri Albertet, hogy ne küldje vissza a családjához, inkább nyilváníttassa halottnak. Albert bajtársiasságból gondoskodni kezd fiatal társáról, aki a rajztehetségét kihasználva olyan maszkokat készít, amelyek nemcsak elfedik a sérülését, de igazi érzelmeket is képesek kifejezni. A két barát bosszút esküszik a haza ellen, amely csak a halottakat ünnepli, a megnyomorítottakkal nem törődik: extravagáns emlékművek ígéretével csalnak ki pénzt a háborún meggazdagodottaktól és az államtól, hogy aztán a megbízási díjjal lelépjenek. A tét számukra egymillió frank, azonban ha lebuknak, az életükkel fizetnek érte. Erre pedig minden esélyük megvan, ugyanis éppen a legkritikusabb pillanatban tűnik fel újra a pszichopata főhadnagy.

Viszontlátásra odaföntFilm adatlap

Eredeti cím: Au revoir là-haut
Mozibemutató (Francia): 2017. október 25.
Magyar cím és korhatár: Viszontlátásra odafönt (16)
Magyar bemutató: 2018. március 29.
DVD és Blu-ray megjelenés (HUN):
Műfaj: Dráma
Rendező: Albert Dupontel
Forgatókönyvíró: Albert Dupontel, Pierre Lemaitre (könyv)
Szereplők: Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup, Émilie Dequenne, Mélanie Thierry
Filmstúdió: Gaumont
Magyar forgalmazó: Mozinet


Viszontlátásra odafönt mozifilm képek
Viszontlátásra odafönt magyar szinkronos előzetes /trailer/Viszontlátásra odafönt film klipViszontlátásra odafönt TV SpotKapcsolódó anyagok:


Viszontlátásra odafönt IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..