VHK – Akik móresre tanították a halált

6
424

Iggy Pop és Henry Rollins kedvencei, a nemzetközi karriert befutott Vágtázó Halottkémek (Galloping Coroners, Die Rasenden Leichenbeschauer) 1975-től máig tartó pályafutásáról szól ez a dokumentumfilm. A botrányos, tizenegy éven át betiltott zenekar nem csak a közép-európai zenei underground kiemelkedő csapata, hanem egy összművészeti alkotóműhely, hiszen hol egy színházi eseménnyel, hol body-art performance-ekkel hívta fel magára a figyelmet. A film végigkíséri a VHK történetét a kezdetektől egészen napjainkig.
A magyar és nemzetközi szaksajtó kedvenc zenekarának mai és archív felvételein, a tagokkal készített interjúkon és a kortársak emlékezésein keresztül bepillantást nyerhetünk a zenekar történetébe, jobban megérthetjük annak a végtelen és lebírhatatlan energiának a forrását, melyből a csapat mind a mai napig táplálkozik. (Forrás: hivatalos weboldal)

“The Coroners’ music is basic and elemental and filled with obsessive, galvanizing passion.” – The New York Times


VHK - Akik móresre tanították a haláltFilm adatlap

Eredeti cím és korhatár: VHK – Akik móresre tanították a halált (12+)
Mozibemutató (HUN): 2012. június 1.
Magyar cím:
Magyar bemutató:
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Dokumentum
Rendező: Nagy Júlia
Forgatókönyvíró: Nagy Júlia
Szereplők: Grandpierre Attila, Soós Lajos, Mestyán Ádám, Balatoni Endre, Németh László, Király Zoltán, Molnár Lajos
Filmstúdió: HvD Corps Kft


VHK – Akik móresre tanították a halált képek
VHK – Akik móresre tanították a halált előzetes /trailer/VHK – Akik móresre tanították a halált film klipVHK – Akik móresre tanították a halált TV SpotKapcsolódó anyagok:


Hivatalos weboldal


6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Hát nem ismerem a zenekart, nem igen kedvelem az ehhez hasonló zenéket, de van amit szívesen hallgatok. Mivel a zenekart se ismerem, és nem is akarom megismerni, ezért moziba sem megyek… de azért a végén befigyel az az ugráló csöcs 😀 (ha jól láttam :))

  2. Igazi sámán zene.Az ember tényleg azt érzi hogy az ősökkel van ha hallgatja,állítólag még az angol királynő is szerette a zenéjüket.:)

  3. Én sem vagyok “fan”, de néhány számuk – elsősorban maga a zene, a dalszöveg és az ének kevésbé jön be – elképesztően jó. Hihetetlen dallamos riffjeik vannak. Van egy saját válogatásalbumom tőlük, azokat a számokat rongyosra hallgattam. 🙂

  4. Sok helyen mondjuk nem is fogják játszani, tudomásom szerint csak az Uránia Filmszínházban lesz június 1-én és 4-én előadás. Egyelőre legalábbis. Május 25-én és 26-án a Vágtázó Életerő koncert után a dokumentumfilmet megtekinthették a koncertre kilátogató rajongók.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..