Vad Észak – Mese az ezer tó országából – szinkronos előzetessel

0
310

Ősi mesék, mítoszok, mondák és hiedelmek alkotják a Vad Észak – Mese az ezer tó országából alapját, melyek részei Finnország mitológiájának és az egyik legősibb történetének, a Kalevalának. Finnországban mintegy 190 ezer tó található, ezért is nevezik az északi államot az ezer tó országának. A Vad Észak – Mese az ezer tó országából alkotói alámerülnek a tavak mélyére és lélegzetelállító víz alatti képekben mutatják be a vad észak flóráját és faunáját. A víz alatti élővilág mellett pedig többek között olyan ismert állatok is szerephez jutnak, mint a jávorszarvasok, medvék, hódok, és fókák. Az évszakok változása során megismerhetjük a víz életet adó erejét, a természet körforgását – mindezt lenyűgöző, néhol bájos, humoros, máskor izgalmas képekben.


Vad Észak - Mese az ezer tó országábólFilm adatlap

Eredeti cím: Järven tarina
Mozibemutató (Finn): 2016. január 15.
Magyar cím és korhatár: Vad Észak – Mese az ezer tó országából (KN)
Magyar bemutató: 2017. május 11.
DVD és Blu-ray megjelenés (HUN):
Műfaj: Dokumentum
Rendező: Marko Röhr, Kim Saarniluoto
Forgatókönyvíró: Marko Röhr, Kim Saarniluoto
Eredeti narrátorok: Samuli Edelmann, Jonathan Hutchings, Johanna Kurkela
Filmstúdió: Matila Röhr Productions
Magyar forgalmazó: Vertigo Media


Vad Észak – Mese az ezer tó országából film képekVad Észak – Mese az ezer tó országából magyar szinkronos előzetes /trailer/Vad Észak – Mese az ezer tó országából film klipVad Észak – Mese az ezer tó országából TV SpotKapcsolódó anyagok:


Vad Észak – Mese az ezer tó országából IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..