Tűzgyűrű – magyar előzetessel

44
1210

Amikor Kaiju-nak nevezett óriási szörnyek serege bukkan elő az óceán mélyéről, olyan háború veszi kezdetét, amely életek millióit követeli és hosszú évekre kimeríti az emberiség erőforrásait. Hogy fel tudják venni a harcot a Kaiju-kkal, egy speciális fegyvert fejlesztettek ki: hatalmas, felfegyverzett robotokat – Jaeger-ek -, melyeket irányításához két, egymással agyi összeköttetésben álló pilóta szükséges. Úgy tűnik azonban, hogy még a Jaeger-ek is védtelenek a félelmetes szörnyek támadásaival szemben, ám a vereség küszöbén két szokatlan hős bukkan fel: egy kiégett veterán és egy kezdő pilóta, akik a régi idők egyik legendás, ám látszólag elavult robotával újra felébresztik a reményt az emberekben… © filmtrailer.hu


TűzgyűrűFilm adatlap

Eredeti cím: Pacific Rim
Mozibemutató (USA): 2013. július 12.
Magyar cím és korhatár: Tűzgyűrű (12)
Magyar bemutató: 2013. július 11.
DVD és Blu-ray megjelenés (HUN): 2013. november 13.
Műfaj: Sci-fi, Akció
Rendező: Guillermo del Toro
Forgatókönyvíró: Travis Beacham
Szereplők: Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Ron Perlman, Max Martini, Robert Kazinsky, Clifton Collins, Jr.,
Filmstúdió: Warner Bros Pictures


Tűzgyűrű mozifilm képekTűzgyűrű mozifilm magyar szinkronos előzetesek /trailer/Tűzgyűrű TV SpotTűzgyűrű mozifilm klipKapcsolódó anyagok:


Tűzgyűrű IMDB adatlap


44 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nekem itt csak a megvalósítással van bajom, a történet még csak-csak, de az hogy összeengedik a godzillát a transformerekkel *-* na mind1 egyszer biztos nézhető lesz.

 2. Hát így elolvasva sci-fi-nek kb annyira lesz nevezhető mint a kedvenc prometheus.:) Ez is kimarad szerintem. 🙂 Egyszerűen nem értem miért kell meggyalázni egy ilyen nevet mint a sci-fi ilyen rémségekkel. A sci-fi az a 2001 űrodüsszeia vagy Nyolcadik utas a halál, vagy lehetne sorolni nem az ilyen hm fárasztó.

 3. Látványban nem lesz hiány, de a többi nem kerek. Nekem speciel már undorom van az ilyen filmektől, ahol a látvány dominál és nulla történet vagy megvalósítás..

 4. Én imádom a sci-fiket és utálom, ha előre lehúzzák a filmeket, de ez a “robot belső számítógépének” vagy minek a hangja, hát ez valami borzasztó gagyira sikeredett! 🙂

 5. Érdekes lesz.
  Mindenesetre maga az ötlet nem újkeletű, ill de, keletről jött. Japánból, hogy pontosak legyünk… Neon Genesis: Evangelion, Hideaki Anno kissé elborult (?) elméjéből.
  Ugyanígy robotok, ugyanígy neuro-szinten kapcsolódva, igaz, ott angyalok ellen.
  Ja, most olvasva a hsz-eket, Gabo916-nak is feltűnt 🙂

 6. zozi: A téma gagyi, már az ötlet, nem is kell tovább menni ” a víz alól felbukkanó robothadsereg,” és hát az intro maga…szerintem te se tudod mit jelent a sci-fi ez a baj. Ettől még lehet jó akció film lesz bár nem hiszem. Szokásos sablonos amerikai mozinak néz ki. Kimaradós. Ha akarsz látni egy elfogadható sci-fi szintű dolgot nézd meg a Battlestar galatica-t. Az legalább belefér a kategóriába.

 7. Although: A víz alól nem bukkan fel semmilyen robothadsereg. Azok a Godzilla szerű lények jönnek elő, a robotokat meg az emberek csinálják, ezért sci-fi. És a Prometheus is sci-fi. Nehogymár csak azért ne legyen sci-fi egy film, mert valakinek nem tetszik. A sablonosságot pedig a mai világban nagyon nehéz elkerülni, engem pedig hidegen hagy, ha sablonos egy film. Szerintem egy filmen szórakozni kell, nem pedig a hibáit keresgélni meg azon morfondírozni, hogy “hol láttam már ezt?”
  Egyébként nekem baromira tetszik, biztos moziba nézős. 🙂

 8. Leilas: Jesszus tényleg itt tartotok? Ez katasztrófa. Nézd meg mit jelent a sci rövidítés. És ha neked pókformában szaladgáló majd abból felálló és alig kinyírható zombika jelenti a sci-fi kategóriát akkor gratula! A másikra meg lényegtelen akkor godziláskák. Teljesen mindegy komolytalan sci-fi kategóriában legfeljebb fikciós filmnek nevezném.

 9. Although: A Prometheus-ban nem az idegen lények képviselik a sci-fi fogalmát, hanem a járművek, a technika, az benne a sci-fi. Egyébként tudom, hogy a sci a science szó rövidítése, ami tudományt jelent. Azér szerintem ezt mindenki tudja.

 10. 🙂 Erre már tényleg no comment 🙂 A sci-fi az egészre szól nincs olyan hogy egy részére, ez tudom kínos neked de sebaj 🙂 Anno egy komolyabb sci-fi író időt töltött azzal hogy minden ami a regénybe van lehetőleg nem abszurd legyen. Ez még a nyolcadik utas a halálra is igaz. Anno tényleg legfeljebb azon ment a vita melyik jó melyik nem. De most már legalább érted, ezek egyszerűen nem a sci-fi kategóriába tartoznak. Az meg már a saját szeptikus hozzáállásom hogy nem feltételezem az idétlen amerikaiakról hogy ezen kívül többre is képesek Tisztelet a kivételnek mint Nolan, Peter úrfi, és még egy kettő akad.

 11. Hát, nekem összevágásnak tűnik. Vegyük ki a Vasökölből a robotokat, a melléjük Godzilla és társai. És kész a a film. A történetre leszek kíváncsi, mert eddig már minden veszélyeztette a földi életet, de általában ugyanazokkal a szándékokkal.

 12. Although: Igazán köszönöm a kritikát – “szerintem te se tudod mit jelent a sci-fi ez a baj” -, de majd ha én elkezdek személyeskedni és a Te ítélőképességed kétségbe vonni, akkor elviselem ugyanezt Tőled is, addig viszont légy szíves mellőzd ezt a stílust. Köszönöm.
  Továbbá… Életem eltelt néhány éve alatt megtanultam kategorizálni a filmeket és farka után cigánykerekeket vető pislogó sivatagi amőba legyek, ha ez épp nem nevezhető sci-finek.
  Az, hogy valakinek “ez” tetszik és valakinek “az” már egy másik történet, attól a kategória még adott, még ha ez nem is mindenkinek egyértelmű.
  Őszinte leszek, egy másodpercet nem láttam még a Battlestar galactica-ból – és ez legyen az én hiányosságom -, de nem is mondok róla véleményt.
  (Egyébként pedig a Nyolcadik utas a halálban tényleg nincs semmi abszurd. Nyilván már 1979-ben is mindenki biztos volt abban, hogy létezik egy ilyen bolygó, egy ilyen faj, stb., csak még az emberiségnek meg kell találnia…, hagyjuk már!)

  Hihetetlen, hogy min tudnak rugózni emberek fölöslegesen és azt hiszem a magam részéről itt be is fejeztem a vitát a hülyeségről, de most olvastam el a hozzászólásokat és késztetést éreztem, hogy reagáljak néhány sorban. 🙂

 13. És a lényeg meg lemaradt: Megnéztem eredeti nyelven is a trailert és ott is borzasztó az a hang, amit már korábban is írtam, a szinkron csak próbálja leutánozni azt. Ettől függetlenül még várom és szívesen megnézem a filmet, ha jó lesz. 🙂

 14. zozi: Tényleg hagyjuk, mert fárasztó, sorry de ez már csak személyeskedés lesz. Még azt se fogod fel hogy nem arról beszélek jó vagy nem jó. Igen a nyolcadik utas a halálba nem volt zombiként szaladgáló manus és nem jötztek godzilák a föld alól. Amit meg leírtál az a fikció rész. Tudományos és fikció együtt van e élet vagy nincs erre lehet fikciót gyártani szaladgáló zombikra nem. Persze ettől méfg te hihetsz benne ez lehetséges biztos valami vírus kell hozzá? Nem?

 15. De legalább annyi “hitelesség” volt benne a golyóktól nem halt meg ha jól emlékszem lángszóró kellett neki, bár már lassan nem is emlékszek majd, és az jó lesz. Te meg élvezd csak nincs ezzel baj.

 16. Na figyelj vito nem fogok okoskodókkal vitatkozni. Itt van egy relative alapszintű összefoglaló a sci-fi jelentéséről. https://hu.wikipedia.org/wiki/Sci-fi Írd már le melyikbe tennéd be a Prometheust? Melyikbe fér bele a szaladgáló zombi. De segítek a horror kategóriába de az nem sci-fi. Mielőtt megpróbálsz okosnak látszani tájékozódj azért. Nem nekem kell hidd el.

 17. Altrough: Elolvastam és amit elolvastam azzal eddig is tisztában voltam! Pont ezért nem értem a reakcióidat hogy olyanon vitázol amit nem értesz!
  Wayne-el 1et értek itt senki nem okoskodik csak te! Maximum annyi fog történni hogy nem fogod meg nézni a filmet és szerintem ezzel jobb is lesz mindenkinek!

 18. Jézusom!Én nem szoktam potya-kommentelni,de most úgy érzem,hogy ez hihetetlen. Ha ez nem tudományos fikció akkor mi az? Én aki Asimovon nőttem fel, és etalonként díszdobozban őrzöm az Alien filmek mellett a lehető legtöbb könyvet amit be tudtam szerezni a témában és érdekelt is, és szeretem a mély üzenetű scifiket, szintén tudok szórakoztató jóságként tekinteni az ilyen könnyedebb, rombolós filmekre (és könyvekre) mint jó scifikre! A scifinek nem kell mást tenni csak szórakoztatni. Lehet több vagy kevesebb a mondanivalója, amin utánna lehet agyalgatni, de amikor nézem akkor kössön le, szórakoztasson. Ez a trailer alapján fog! Küldetés teljesítve (ha így lesz)! Én várom a filmet!

 19. Erről a vitáról meg az jut eszembe, amikor egy ismerősöm mesélte, hogy egy filmfesztiválon megnézett egy iráni sci-fit, aminek az volt a lényege, hogy jönnek a földönkívüliek, és kiderül, hogy ők is muszlimok. Katarzis a javából!
  Szóval a sci-fi mint téma (nem műfaj!) elég szerteágazó. Vannak klasszikusai, vannak időről-időre eredeti témái, és vannak elcsépelt kliséi is, sőt, van olyan sci-fi, ami súrolja a téma határát. De elég csak Clark és Bradberry munkásságát egymás mellé tenni.

  Az igazán jó sci-fi azért szól valamiről, boncolgat valamit, ráadásul jelenkori problémát. A gyengébbik csak szórakoztat, divat hatására, vagy látványelemei miatt használ sci-fi kliséket.

  A Prometeus nekem bejött. Az mellett, hogy a film egy zavaros rendezői látomás, van benne spiritusz, és nem a xenomorph-fal befertőzött zombit kell kiragadni belőle, mert az csúsztatás a filmre nézve.

  Ez a Tűzgyűrű egy sci-fi köntösbe bújtatott japán akciófilm. Lehet megnézem, de a mozi egyáltalán nem garantált. Ennél azért szeretek “komolyabb” sci-fiket fogyasztani.

 20. Tegnap megnéztem IMAX 3D-ben és teljesen letagózott a látványvilágával! Történet jó talán ha két percre untam bele. Sokkal rosszabb vélemények vannak róla a neten mint amilyen valójában a film. A szinkron sokat elvesz a géphangok eredetiben sokkal ütősebbek lettek volna. Simán újranézős bár lehet ezzel nem leszek népszerű.

  5/4

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..