Tréfa

0
375

Gárdos Péter Tréfa című filmje nyerte a 40. Magyar Filmszemle Legjobb rendezés díját. Időpont: 1912 szeptember, tanévkezdés. Helyszín: Egy kisvárosi, papok vezette felekezeti iskola. A gyerekek mintha megbolonultak volna a nyári szünet alatt, egymás után eszelik ki a bolondnál bolondabb tréfákat. A fiatal Weigl atya – a kollégiumba érkező új tornatanár – megütközik azon a liberális gondolkodásmódon, ahogy a tanárok többsége viszonyul a kamaszok szertelenségéhez. Zoltán atya, a hetedikesek osztályfőnöke is egyre kevésbé tud a körülötte zajló eseményekre figyelni. Öccsét, akit egy bokszmeccsen megsüketítettek, néhány hónapja rábeszélte egy bostoni műtétre. A testvére a jéghegynek ütköző Titanicon utazott az orvoshoz, de a hivatalos lista – megmenekültekről, halottakról – egyre késik. Az események egy napon döntő fordulatot vesznek.


TréfaFilm adatlap

Eredeti cím: Tréfa
Bemutató (USA):
Magyar cím: Tréfa
Magyar bemutató: 2009. október 1.
DVD megjelenés (HUN): 2010. január 28.
Műfaj: Vígjáték, Dráma
Rendező: Gárdos Péter
Forgatókönyvírók: Bíró Zsuzsa, Kosztolányi Dezső (regény)
Szereplők: Váta Lóránd, Lengyel Tamás, Kovács Mihály, Kovács Zsolt, M. Kecskés András, Kiss Márton, Csonka András, Timon Barnabás, Veréb Tamás
Filmstúdió:


Tréfa film képek:
Tréfa előzetes /Trailer/Kapcsolódó anyagok:


IMDb adatlap

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..